NB1: Örök- és keleti rangadó


MTK 3.00, döntetlen 3.20, Ferencváros 2.20
A 205. örökrangadót rendezik meg vasárnap a Bozsik Stadionban, az MTK ideiglenes otthonában. Eddig 83 ferencvárosi győzelem, 75 MTK siker és 46 döntetlen a két csapat egymás elleni mérlege. Múlt héten alapos leckét kaptak a kék-fehérek: a Videoton vendégeként kaptak egy ötöst, pedig addig egészen jól ment az MTK-nak, semmi nem utalt arra, hogy egy ilyen nagyarányú vereségbe szaladnak majd bele. Mérlegük öt forduló után 3-0-2.

A pápai vereség óta magára talált a Fradi, három bajnokit is megnyertek zsinórban. Múlt hétvégén a Nyíregyháza ellen győztek 3-1-re, majd szerdán a Dunaújváros elleni elmaradt bajnokit pótolták és sikeresen otthon tartották a három pontot (2-0). Az MTK vendégeként utoljára 2011 tavaszán nyertek, ugyanakkor a legutóbbi 10 örökrangadóból csupán kettőt veszítettek el a zöld-fehérek. Tíz éve nem fordult elő, hogy az FTC ne szerzett volna gólt az MTK ellen.

Tipp: A Fradi nyeri a meccset @ 2.20

Győri ETO 1.30, döntetlen 4.50, Dunaújváros 9.00
Három fordulója nyeretlen a Győr, múlt héten Pápán hoztak össze egy vérszegény 0-0-át. Az elmúlt öt fordulóban csak a Honvéd ellen tudtak nyerni, mérlegük a bajnokságban 1-1-3. Most minden esélyük megvan arra, hogy begyűjtsék a három pontot, hiszen az újonc Dunaújváros még nyeretlen a szezonban.

Semmilyen tétmeccset nem tudott még megnyerni az Újváros, a Magyar Kupából is búcsúztak rögtön az első forduló után (az Orosháza bizonyult túl nehéz ellenfélnek). Bajnoki mérlegük 0-2-3, ráadásul gólt is csak egyszer lőttek: a Pápa elleni, 1-1-re végződött bajnokin.

Tipp: Hazai csapat nyer úgy, hogy nem kap gólt @ 1.98

Diósgyőr 2.45, döntetlen 3.20, Debrecen 2.65
Ami Pesten a Fradi-Újpest, az kelet-Magyarországon a Diósgyőr-Debrecen. Ez lesz a 42. alkalom, hogy a felek összemérik erejüket az NB1-ben, eddig 25 debreceni siker mellett hét diósgyőri győzelem és kilenc döntetlen született. Jól kezdte a szezont a DVTK, öt meccsből négyet megnyert és csak Újpesten ikszelt. Múlt héten Pécsről hozták el a három pontot (1-2). Utoljára májusban, MK meccsen fogadták a Debrecent, azt a mérkőzést 2-0-ra nyerték meg. A Loki Bajnoki meccsen utoljára 2012-ben tudott győzni a Diósgyőr vendégeként.

Csütörtökön búcsúzott a Debrecen az Európa Ligától (is), miután 0-0-s döntetlent játszott a svájci Young Boys ellen. Előtte bajnoki meccsen 1-0-ra verték a Haladást. Ez volt második győzelmük a bajnokságban, ezen kívül két vereséget és egy döntetlent tudtak összehozni. Érdekesség, hogy csak a Puskásnak tudtak egy gólnál többet lőni, a többi meccsen maximum csak egy találatig jutottak, vagy még addig sem.

Tipp: Gólok száma a vendégcsapatnál 1,5 alatt @ 1.43

<a