NB1: Megtöri a Rossi-átkot a Fradi?


Lombard Pápa 6.50, döntetlen 4.00, Győri ETO 1.45
Kisebb meglepetést okozott az előző fordulóban a Pápa azzal, hogy 2-2-s döntetlent ért el Fehérváron, tovább rontva a Videoton hazai mérlegét. Ezt megelőzően a Pécs ellen tudott nyerni a Lombard otthoni környezetben (1-0), így elmondhatjuk, hogy egészen jó formában van Tóth Bálint együttese. Érdekesség, hogy tavasszal három bajnokit játszottak otthon, és mindhárom alakalommal csak 1-1 gólt sikerült szerezniük. Az 1-0-s Pécs elleni siker mellett két 1-1-s döntetlent jegyezhetnek föl (a Haladás és a Kövesd ellen).

Szóval nem lesz könnyű dolga az ETO-nak, még akkor sem, ha egészen kiegyensúlyozottan szerepelnek mostanában. Legutóbbi öt bajnoki meccsükből négyet megnyertek és csak a Debrecen elleni hazain hullajtottak pontokat (2-2). Gólt csak az MTK és a Videoton nem tudott nekik lőni. Öt ponttal vannak lemaradva a listavezető Loki mögött, úgyhogy várhatóan mindent megtesznek majd a győzelemért.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.96

Paks 5.00, döntetlen 3.75, Debrecen 1.60
Nehéz jelzőket találni arra, hogy mennyire gyengén szerepel a Paks a Nemzeti Bajnokság aktuális kiírásában. Utolsó győzelmüket a sereghajtó Kaposvár ellen szerezték még tavaly szeptemberben – jelenleg öt ponttal előzik meg az utolsó helyezett somogyiakat és kettővel vannak lemaradva a bennmaradást jelentő tizennegyedik helytől. Három bajnokit játszottak idén pályaválasztóként: a Vidivel 2-2-s döntetlent játszottak, a Győr és az MTK elverte őket.

A Loki még soha nem szenvedett vereséget NB1-es meccsen a Paks vendégeként és igen nagy meglepetés lenne, ha ez a sorozat most szakadna meg. Még akkor is, ha a DVSC úgy vezeti magyar bajnokságot, hogy gyakran botlik. A múlt héten például ötöt kaptak a Hungária körúton, mondjuk ez volt az első bajnoki vereségük szeptember óta. Tavaszi mérlegük 3-3-1, idegenben kétszer ikszeltek egyszer nyertek és egy alkalommal kikaptak (az előbb emlegetett MTK elleni meccsen). Kedden 4-2-re győztek a DVTK elleni Magyar Kupa meccsen.

Tipp: Gólok száma több mint 2.5 @ 1.83

Újpest 2.90, döntetlen 3.45, Videoton 2.20
Amióta valamelyest normalizálódott az Újpest helyzete a lilák teljesítménye visszaesett a pályán. Persze nem feltétlenül van erős kapcsolat a két dolog között, de attól még van. Kezdődött minden egy szombathelyi vereséggel, utána a Fraditól kaptak ki otthon. Múlt héten Pécsett játszottak 0-0-s ikszet, szerdán a Magyar Kupában pedig az MTK otthonában értek el gól nélküli döntetlent. Hazai pályán utoljára 2011 májusában tudtak pontot szerezni a Videoton ellen.

Nem megy jól a fehérváriaknak, és mint arról már föntebb szó esett, a Pápa ellen csak 2-2-s döntetlent értek el. Előtte Kecskeméten kaptak ki, tavaszi mérlegük a bajnokságban 1-3-3. A teljesítmény javulását nyilván nem segíti elő, hogy felröppent a pletyka miszerint hamarosan megválnak Jose Gomes vezetőedzőtől és egyes jól értesült lapok már azt is tudni vélik, hogy szerethető válogatottunk egykori szövetségi kapitánya ül majd le a Vidi kispadjára.

Tipp: 1X @ 1.58

Honvéd 2.75, döntetlen 3.40, Ferencváros 2.30
Ha már szóba került az edzőváltás: Marco Rossi is hasonló dolgokat vizionált múlt héten a 2-0-s szombathelyi vereséget követően. Persze ezt egyből cáfolta a klub tulajdonosa, de kétségtelen, hogy igen gyenge periódust produkál a Honvéd, a Haladás elleni vereségük volt zsinórban a harmadik. Idei mérlegük a bajnokságban 3-1-3. Ugyanakkor nem árt figyelembe venni azt a tényt sem, hogy amióta Marco Rossinak hívják a kispestiek edzőjét a Fradi egy árva pontot sem tudott szerezni ellenük (összesen három bajnoki meccsről beszélünk).

Egyébként meg most jó eséllyel pályázhatnak akár az idegenbeli győzelemre is zöld-fehérek, hiszen legutóbbi hét tétmeccsén (ebből két Ligakupa) veretlen tudott maradni a Fradi. Az előző fordulóban - ha kínkeservesen is - de begyűjtötték a három pontot a PAFC ellen. Ami pedig idegenbeli statisztikájukat illeti: 2014-ben csak háromszor játszottak bajnokit vendégként, mérlegük 1-1-1.

Tipp: X2 @ 1.37

 

A kombináció eredő szorzója @ 7.76