NB1: Megmarad a Fradi nyerő szériája?


Újpest 2.30, döntetlen 3.20, MTK 2.90
A Pécs elleni MK győzelem óta nem nyert tétmérkőzést az Újpest, pedig az említett kupameccs március végén volt. Utolsó bajnoki győzelmüknek szintén március végén örülhettek utoljára, amikor a Diósgyőr ellen nyertek. Azóta öt bajnokin egy pontot szereztek (egy pécsi 0-0-s döntetlen gyümölcseként), az előző fordulóban Győrben kaptak ki 1-0-ra. A kiesőhelytől hat pontnyira vannak, tehát matematikailag még előfordulhat, hogy kiesik az Újpest, ezért égető szükségük van a három pontra.

Az MTK csupán egy ponttal van lemaradva az Újpesttől, múlt héten 2-0-ra verték a Pápát a Hungária körúton. Nem is olyan régen a Magyar Kupában már játszottak a lilákkal, az a mérkőzés gól nélküli döntetlennel végződött. Olyan fene nagy gólzáporra most sem kell számítani: a két csapat legutóbbi hat egymás elleni meccsén csupán kétszer fordult elő, hogy a gólok száma 2.5 fölé kúszott.

Tipp: X @ 3.20

Mezőkövesd 4.00, döntetlen 3.30, Ferencváros 1.85
Múlt heti 1-0-s szombathelyi vereségének (is) köszönhetően a Mezőkövesd kiesőhelyről várhatja az aktuális fordulót. Egyébként tavasszal mindössze öt pontot gyűjtöttek, így nehéz bennmaradni a még nem túl veretes NB1-ben is. Hazai mérlegük ebben az évben 1-1-3, érdekesség, hogy mindhárom vereségük 1-0-s volt és csak a Paks tudott nekik kettőt vágni (az a meccs 2-2-re végződött).

A héten kiesett a Ligakupából a Ferencváros, de ennél talán jóval fontosabb információ, hogy zsinórban öt bajnoki mérkőzést megnyertek a zöld-fehérek. Ráadásul öt meccs alatt mindössze egy gólt kaptak – sikerült hát a stabillá tenni a védekezést. A támadójáték már kicsit döcögősebb, ezt a múlt heti, Kaposvár ellen 1-0-ra megnyert mérkőzés is jól mutatta. Valószínűleg most sem fognak sok gólt lőni a Fradi csatárai, de a három pontot nagy eséllyel elhozzák majd Kövesdről.

Tipp: 2 @ 1.85

Puskás Akadémia 4.00, döntetlen 3.35, Győri ETO 1.82
Mi a közös a Puskás Akadémiában és az Újpestben? A kérdés nem költői és semmilyen összeesküvésre nem kell gondolni: a PAFC ugyanúgy a Diósgyőr ellen nyert utoljára, mint a negyedik kerületi együttes. Azóta négy bajnoki forduló ment le, és csak egy pontot szereztek (1-1 a Pécs ellen). A múlt héten a Videoton házigazdájaként kaptak ki 3-1-re.

A Győr viszont remek sorozatot tudhat magáénak, március közepe óta veretlen bajnokin az ETO. Az elmúlt hét meccsből hatot megnyertek és csak egyszer játszottak döntetlent (2-2 a Loki ellen). Az előző fordulóban hazai pályán győztek az Újpest ellen (1-0).

Tipp: 2 @ 1.82

Lombard Pápa 5.50, döntetlen 3.50, DVSC 1.55

Tavasszal csak egyszer tudott nyerni a Pápa: a Pécset verték el hazai pályán. Ezen kívül még négy döntetlent hoztak össze (ebből három 1-1-s végeredmény!) és négyszer kikaptak. Legutóbbi két bajnoki meccsüket elveszítették, múlt héten az MTK vendégeként kaptak ki 2-0-ra.

Ha bajnok akar lenni a Debrecen, akkor nem kellene pontot/pontokat hagynia Pápán, mint mondjuk tették ezt tavaly áprilisban. Egyébként az előző fordulóban 5-0-ra győztek hazai pályán a Kecskemét ellen. Hazai teljesítményükkel nincs is gond, az idegenbelivel viszont annál inkább. Tavaszi vendégmérlegük a bajnokságban 1-3-1, a Videotont győzték le idegenben még március végén.

Tipp: 2 @ 1.55

A kombináció eredő szorzója @ 16.70