NB1: Megállíthatatlan Videoton?


Lombard Pápa5.00  döntetlen3.70  Diósgyőr1.60
Augusztus közepe óta nyeretlen a Lombard, ez meg is látszik a helyezésükön – a 13. helyről várhatják az aktuális fordulót és csupán egy pontra vannak a kiesőhelytől. A legutóbbi fordulóban a szintén gyenge Haladástól kaptak ki 2-0-ra idegenben. A válogatott meccsek miatti szünetben két Ligakupa meccset játszottak le: otthon legyőzték a Siófokot (2-0), majd idegenben 1-1-s döntetlent játszottak velük.

Visszatérve a bajnokságra, hazai mérlegük annyira nem is rossz: 2-2-1. A Diósgyőr házigazdájaként többnyire szoros meccseket játszanak, igaz bajnokin utoljára 2009-ben tudták otthon tartani ellenük a három pontot.

Húsz ponttal harmadik a Diósgyőr, a tízedik fordulóban hazai pályán győzték le 2-1-re a Ferencvárost. Erre évtizedek óta nem volt példa, ez is jól mutatja, hogy mennyire együtt van most a miskolci csapat. A Ligakupában egy 3-0-s hazai siker után 0-0-át játszottak Nyíregyházán, kedden.

Érdekesség, hogy a DVTK legutóbbi hat bajnokijából öt 2-1-es eredménnyel ért véget, négyszer a Diósgyőr győzött ilyen arányban, egyszer pedig a Videotontól kaptak ki ezzel a különbséggel.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.95


Ferencváros1.55  döntetlen3.75  Pécs5.50
Három fordulója nyeretlen a Fradi; az újpesti vereséget követően egy vérszegény 0-0-át játszottak a Haladás ellen otthon, majd az előző fordulóban Diósgyőrben kapott ki az FTC. A Ligakupában 3-0-ra verték otthon a Kaposvárt, viszont idegenben 1-0-s vereséget szenvedett a fiatalokkal teletűzdelt csapat.

Hazai mérlegük viszont jó a bajnokságban, 3-1-0. Utoljára tavaly novemberben fogadták a Pécset (még a Puskás Ferenc Stadionban), az meccs a PMFC 2-1-es győzelmével ért véget.

Tíz pontot gyűjtött eddig a Pécsi Mecsek, ez 12. helyezéshez elég. A tízedik fordulóban hazai pályán kaptak ki a Videotontól 2-0-ra, viszont idegenben még veretlen bajnokin a PMFC, mérlegük két győzelem és két döntetlen. A hétközi LK meccsen viszont idegenben kaptak ki a Puskástól (3-2), az előtte lévő héten meg gól nélküli döntetlennel ért véget a felcsútiak elleni találkozó.

Tipp: Az első fél órában nem lesz gól @ 1.91


Videoton1.65  döntetlen3.60  Debrecen4.70
Újpesten megszakadt a Videoton 16 tétmeccs óta tartó győzelmi sorozata: 1-0-ra kikaptak szerdán a Ligakupában. A bajnokságban ettől még száz százalékosak, utoljára az MTK-nak sikerült ilyen jól kezdenie a bajnoki szezont még 1996/97-ben.

Hazai pályán összesen három gólt kaptak eddig hét bajnokin, kettőt még a Győrtől augusztusban, emellett csak a DVTK tudta bevenni a Vidi hálóját a Sóstói Stadionban. A szezonban nem akadt olyan meccs, ahol ne lőtt volna legalább két gólt a Videoton.

Nem is olyan régen még a bajnoki cím sorsáról döntött ez a párosítás, azonban a Debrecen egyre távolabb kerül a címvédéstől. Tizenkét ponttal a hetedik helyen állnak, az előző fordulóban 4-0-ra verték otthon a Honvédot. Idegenben viszont nyeretlenek (0-2-3), egy gólnál többet egyszer sem szereztek (már ha tudtak egyáltalán gólt lőni).

Tipp: Gólok száma a vendégcsapatnál 1.5 alatt @ 1.21

Eredő odds: 4.51