NB1: Közel a vége


Ferencváros 1.62, döntetlen 3.70, Diósgyőri VTK 4.75
Zsinórban hat bajnoki meccset nyert meg a Ferencváros – az ilyen teljesítmény nem szokványos az NB1-ben. Ráadásul a legutóbbi négy fordulóban gólt sem kaptak. Mondjuk a teljes képhez az is hozzátartozik, hogy emellett nem termelnek sokat: egyedül a Pápának lőttek négyet (ebből két büntető) az Újpestnek és a Honvédnak kettőt-kettőt, míg a Mezőkövesdnek, a PAFC-nak és Kaposvárnak egyet-egyet rúgtak. Mindenestre a negyedik helyezett Fradi erősen kapaszkodik fölfelé és csak arra vár, hogy a szintén 48 pontos Videoton hibázzon.

Egyébként április 23-án már játszottak hazai pályán a Diósgyőrrel a zöld-fehérek: az a Ligakupa meccs 2-1-es miskolci sikert hozott (a visszavágón 1-1 lett a végeredmény). De ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen az LK finoman szólva sem élvez prioritást Magyarországon.

A héten bejutott a Magyar Kupa döntőbe a Diósgyőr: 4-2-es debreceni vereséget követően otthon harcolták ki a továbbjutást (2-0-ra nyert a DVTK). A bajnokságban már nem mennek ilyen gördülékenyen a dolgok, az előző fordulóban ikszeltek hazai pályán a Haladással, előtte ugyancsak otthon kaptak négyet a kiesés elől menekülő Pakstól. Idegenben négy meccset játszottak tavasszal, Kecskeméten döntetlennel, Újpesten vereséggel, Kispesten és Mezőkövesden győzelemmel ért véget a meccs.

Tipp: Az első fél órában nem lesz gól @ 1.96

Videoton 1.20, döntetlen 6.00, Kaposvári Rákóczi 10.00
Mint ahogy az előbb már esett róla szó, ha hibázik a Videoton az könnyen a bajnoki bronzba kerülhet (bár a BL selejtező elbukása nyilván fájdalmasabb, mint holmi bronzérem hiánya). Egyébiránt három bajnokit is megnyertek egymás után a fehérváriak, mindhármat idegenben. Múlt héten Kispestről hozták el a három pontot (0-1). Viszont hazai pályán még mindig nem nyertek bajnokit tavasszal, ami egészen hihetetlen: vereség a Győrtől és a Lokitól, majd iksz a Pápa ellen.

Ebből a szempontból kellemes ellenfél a Kaposvár, hiszen gyakorlatilag már kiesett az NB1-ből. Ilyenformán elég nehéz lehet motiválni a játékosokat. Az előző fordulóban hazai pályán kaptak ki Pécstől, előtte pedig a Fraditól idegenben. Amúgy vendégként nem sok babér termett nekik tavasszal, mérlegük 0-1-3. Az egyetlen döntetlen még Újpesten jött nekik össze március elején (1-1). Érdekesség, hogy a többi meccset egyaránt 1-0-ra bukták el.

Tipp: Gólok száma 2.5 alatt @ 2.35

Debrecen 1.27, döntetlen 5.25, Újpest 8.50
A Debrecen nem jutott be az MK döntőbe, de a bajnokságban továbbra is három pont előnyük van a második helyezett Győrrel szemben. Legutóbbi két bajnokijuk igencsak jól sikerült, előbb a Kecskemétet verték 5-0-ra otthon, majd a múlt héten Pápán győztek 5-1-re. Hazai pályán még veretlenek az NB1 idei kiírásában, mindössze kétszer játszottak döntetlent.

Az Újpest hagyományosan jól szokott szerepelni Debrecenben, legutóbbi vendégjátékuk alkalmával (tavaly márciusban) 1-0-ra nyertek a Cívisvárosban. Ha más nem, talán ez erőt adhat az amúgy igen gyengén muzsikáló liláknak. Előző bajnokijukon otthon kaptak négyet az MTK-tól, majd pár nappal később a kupában 3-0-ra verték őket. Szóval nehéz megjósolni mire mennek majd Debrecenben, de a múltból kiindulva szoros meccsel számolhatunk.

Tipp: Gólok száma 2.5 alatt @ 2.40

Győri ETO 1.48, döntetlen 4.00, Honvéd 5.75
Remek sorozatot tudhat magáénak az ETO, március közepe óta veretlenek. Múlt héten Felcsúton nyertek 1-0-ra, előtte Újpesten ugyanilyen arányban. Hazai mérlegük tavasszal három győzelem és egy vereség (az emlékezetes 2-5 a Pécs ellen).

A Honvéd viszont siralmasan szerepel az utóbbi hónapokban, az elmúlt hat fordulóban nulla pontot szereztek. Múlt héten a Viditől kaptak 1-0-ra, úgy tűnik hát, hogy Marco Rossi távozása egyelőre nem okozott gyökeres változást a csapat életében.

Tipp: 1 @ 1.48

A kombináció eredő szorzója @ 16.36

Légy részese az akciónak nyáron Rióban! Nézd meg, hogyan nyerhetsz VIP utat velünk!