NB1: Itt a második forduló


Lombard Pápa 7.00, döntetlen 4.50, Ferencváros 1.35
Sima vereséggel indította a szezont a Lombard; 3-0-ra kaptak ki Székesfehérváron a Videoton vendégeként. Pápán jelenleg az egykori ferencvárosi védő, Mátyus János az edző, de nem csak ez jelenti a változást, hanem a játékoskeret is jócskán kicserélődött a tavalyihoz képest. Egyébként a Pápának borzalmas mérlege van hazai pályán a Fradival szemben: eddig összesen tíz alkalommal játszott a Fradi Pápán és csupán két Ligakupa meccsen tudtak sikereket elérni a zöld-fehérekkel szemben a hazaiak (egy győzelem és egy iksz). Emellett nyolcszor kikaptak, nem ritkán súlyos vereséget szenvedtek.

Böde mesterhármasával nyert múlt héten 3-1-re Kecskeméten a Fradi. Nagy eséllyel a pápai vendégjáték is hasonlóan alakul majd – azaz a Ferencváros szép lassan bedarálja ellenfelét. Amúgy a Fradi összesen 13 gólt szerzett eddig bajnoki meccsen a Pápa vendégeként és mindössze egyet kapott. Nem lenne meglepő, ha most is érintetlen maradna az FTC hálója.

Tipp: A vendégcsapat nyer úgy, hogy nem kap gólt @ 2.20

Győri ETO 1.58, döntetlen 3.75, Honvéd 5.00
Az NB1 első fordulójának egyik legnagyobb meglepetését kétségtelenül a Győr produkálta azzal, hogy viszonylag simán kikapott 2-0-ra Pakson. Most otthon javíthat az ETO; hazai környezetben utoljára március elején kaptak ki bajnokin, akkor a Pécs verte őket emlékezetes meccsen 5-2-re. Az utóbbi években mindig jól ment a Győrnek otthon a Honvéd ellen, utoljára 2011 őszén kaptak ki hazai pályán a kispestiektől.

Sima győzelemmel kezdte a bajnokságot a Honvéd, 3-0-ra verték hazai pályán az élvonalba frissen feljutott Dunaújvárost. Az előző bajnokság tavaszi szezonjában nem sok babér termett a Honvédnak idegenben, hat meccsből négyet elveszítettek és csak kettőt nyertek meg.

Tipp: Hazai csapat nyeri legalább az egyik félidőt @ 1.33

Újpest 2.30, döntetlen 3.25, Diósgyőri VTK 2.80
Egygólos győzelemmel kezdte az Újpest a szezont: Szombathelyről hozták el a három pontot. Tavasszal kétszer is játszottak a Diósgyőrrel: bajnoki meccsen 2-0-ra nyertek otthon a lilák, míg a Magyar Kupa döntőjében 1-1-es döntetlent követően tizenegy párbajban győzték le a borsodiakat.

Durva leckét kapott a DVTK csütörtökön az Európa Ligában; az FK Krasnodar 5-1-re intézte el őket a harmadik selejtezőkörben, előtte a bajnokságban a Puskás Akadémiát verték 2-1-re. Újpestről utoljára 2006-ban hozták el a három pontot.

Tipp: Az Újpest nyeri a meccset @ 2.30

A kombináció eredő szorzója @ 6.73