NB1: Itt a hetedik forduló


Debrecen 1.30, döntetlen 4.50, Pécs 9.50
Nyolc ponttal, a hetedik helyről várhatja a Debrecen az aktuális fordulót. Mint bajnoki címvédő, ez nyilván nem az a helyezés, amit elképzelnek maguknak de mivel már az európai kupaszereplés sem zavar bele a mennyei küzdelmekbe, minden adva van ahhoz, hogy a Pécs ellen begyűjtsék a három pontot.

Már csak azért is, mert a PMFC utoljára 1999-ben tudott pontot rabolni Debrecenből és másodosztályú évek ide vagy oda, azóta már jó párszor játszottak a cívisek vendégeként. Ráadásul a Pécs még nyeretlen ebben a szezonban, mérlegük három döntetlen és ugyanennyi vereség. Mondjuk ebből két döntetlent idegenben hoztak össze, a Haladás és a Felcsút vendégeként. Ennek ellenére meglepő volna, ha akár egy pontot is elhoznának Debrecenből.

Tipp: A Debrecen nyeri a meccset @ 1.30

Honvéd 1.80, döntetlen 3.40, Haladás 4.00
A legutóbbi két fordulóban négy pontot szerzett a Honvéd: a Puskást verték otthon (1-0), majd ikszeltek Újpesten (0-0). Kedden meglehetősen sovány győzelemmel ugyan, de továbbmentek a Magyar Kupában; a Felsőtárkányt verték 1-0-ra.

A Haladás is továbbjutott, igaz ők hetet vágtak a Fertőszentmiklósnak. A bajnokságban viszont nagyon nem megy a Szombathelynek, mindössze egyszer tudtak nyerni négy vereség és egy döntetlen mellett. Az utóbbi időkben rendre kevés gólos meccseket játszanak a Honvéd ellen (is), tavaly szeptemberben 2-1-re kikaptak a Bozsik Stadionban.

Tipp: Döntetlen @ 3.40

Videoton 1.40, döntetlen 4.00, Újpest 7.50
Nagyszerű szériában van a Videoton, ebben a szezonban az összes tétmeccsüket megnyerték. Hazai pályán összesen két gólt kaptak, mindkettőt még az ETO ellen 3-2-re megnyert bajnokin augusztus elején. Az Újpestet utoljára tavaly októberben látták vendégül, akkor 3-0-ra nyert a hazai csapat.

Veretlen a bajnokságban az Újpest, bár mindössze kétszer tudtak nyerni négy iksz mellett. Legutóbbi két bajnoki meccsük egyaránt 0-0-s döntetlennel ért véget. A keddi kupameccsen viszont rendesen kitömték a Himesháza csapatát: 13-0-ra nyertek a lilák.

Tipp: A Videoton nyeri a meccset @ 1.40

Ferencváros 1.32, döntetlen 4.80, Puskás Akadémia 7.50
Úgy tűnt, hogy a pápai vereséget követően összeszedte magát a Fradi, de jött az MTK elleni örökrangadó, melyet botrányos játékkal 2-1-re elveszítettek. A Magyar Kupában továbbjutottak a zöld-fehérek, 0-0-s félidőt követően végül 6-1-re verték a Vecsést.

A PAFC 5-1-es győzelemmel búcsúztatta az Orosházát az MK-ból, a bajnokságban viszont nyeretlenek. Mérlegük négy vereség és két döntetlen, legutóbbi két bajnoki meccsükön még gólt sem tudtak rúgni. A tavalyi szezonban szoros meccsen, 1-0-ra kaptak ki a Fradi vendégeként, míg a hazai meccsüket megnyerték az FTC ellen.

Tipp: Az FTC nyeri a meccset @ 1.32

A kombináció eredő szorzója @ 8.17