NB1: Harc a bronzéremért


Debrecen 1.20, döntetlen 6.00, Honvéd 10.00
Múlt héten gyakorlatilag bajnok lett a Debrecen azzal, hogy 1-0-ra verte a Puskás Akadémiát a felcsúti űrkikötőben stadionban. Igazság szerint csak akkor bukhatják el a bajnoki aranyat, ha nagyon kikapnak a Honvédtől és a Győr rettenetesen elveri a Mezőkövesdet (a Loki ugyanis +35-ös gólaránnyal bír, míg a második helyezett ETO +21-el). Ráadásul a DVSC nem szokott csak úgy kikapni bajnoki meccsen otthon, utoljára a Ferencváros nyert náluk majd’ egy évvel ezelőtt. A Debrecen tavaszi mérlege a bajnokságban 4-1-0, a Győr tudott tőlük pontot rabolni.

Nehéz szavakat találni a Honvéd teljesítményére: legutóbbi nyolc bajnokijukat elveszítették, azért egy ilyen sorozat még az NB1-ben sem túl gyakori. Múlt héten az MTK verte őket 2-0-ra a Bozsik Stadionban. Idegenben csak a Puskást tudták megverni még március elején, az összes többi meccset elveszítették. Debrecenbe sem nyerni járnak, utoljára 2011-ben tudtak ott pontot szerezni.

Tipp: 1 @ 1.20

Győri ETO 1.25, döntetlen 5.00, Mezőkövesd 7.50
Szóval a Győrnek csodára (sőt, még annál is többre) van szüksége ahhoz, hogy fölérjen a dobogó legfelső fokára. Az viszont elég valószínű, hogy elverik hazai pályán a Mezőkövesdet, mert jó formában van az ETO egész tavasszal. Az előző fordulóban a már kiesett Kaposvárnak lőttek ötöt, nem lenne meglepő, ha a másik kiesőt is hasonlóan búcsúztatnák – csak a miheztartás végett.

Tehát a Kövesdnek gyakorlatilag már minden mindegy, a következő szezont fixen a másodosztályban kezdik. Az előző körben nagy szívességet tettek azzal a Fradinak, hogy négy zsinórban elszenvedett vereség után hazai pályán leikszeltek a Videotonnal (1-1). Amúgy a múlt heti bajnoki szünet alatt barátságos meccsen 3-2-re verték az FTC-t, ettől függetlenül nem sok jóra számíthatnak a Rába partján. Már csak azért is, mert tavasszal mindössze egy pontot szereztek vendégként.

Tipp: 1 @ 1.25

Ferencváros 1.33, döntetlen 5.00, Paksi SE 6.50
A Fradinál rém egyszerű a képlet: meg kell verniük a Paksot és akkor egészen biztosan a harmadik, EL selejtezőt érő helyen végeznek majd. Egyébként kiváló sorozatot produkál tavasszal a Fradi, szombathelyi győzelmükkel (0-1) immáron nyolcra növekedett a zsinórban megnyert bajnokik száma. Ráadásul hazai környezetben játszhatnak az utolsó fordulóban, ahol egész tavasszal veretlenek tudtak maradni; mérlegük 4-2-0.

A jó hajrának köszönhetően már fordulókkal ezelőtt eldőlt, hogy bennmarad a Paks. Hat kör óta veretlenek, legutóbbi négy bajnoki meccsüket megnyerték. Idegenbeli statisztikájuk ebben az évben 2-3-1. A Ferencváros vendégeként egy Fradi győzelem kivételével eddig mindig döntetlent játszottak (négy bajnokiról van szó).

Tipp: 1 @ 1.33

Videoton 1.53, döntetlen 3.70, Diósgyőri VTK 5.50
Nagy lehetőséget szalasztott el a Videoton, amikor 1-1-et játszott Mezőkövesden, az előző fordulóban. Egyrészt megszakadt négy meccses nyerő szériájuk, de ami még nagyobb probléma a szempontjukból, hogy a Ferencváros megelőzte őket, két pont az előnye a zöld-fehéreknek. Mindez azt jelenti, hogy a Videoton sorsa már nem a saját kezében van, csak akkor végezhetnek a harmadik helyen, ha a Fradi pontot/pontokat veszít a Pakssal szemben és a Vidi legyőzi a Diósgyőrt.

Ami egyébként nem egyszerű feladat még akkor sem, ha edzőjük nem ülhet a kispadon. Múlt vasárnap ugyan elbukta az MK döntőt a DVTK, de az UEFA döntésének értelmében nyáron ők indulhatnak az Európa Ligában. Ebből kifolyólag lehet, hogy nem lesz már túl motivált a Diósgyőr az utolsó fordulóban.

Tipp: 1 @ 1.53

A kombináció eredő szorzója @ 3.13

 

Légy részese az akciónak nyáron Rióban! Nézd meg, hogyan nyerhetsz VIP utat velünk!