NB1: Fókuszban a vasárnapi meccsek


Győri ETO 2.15, döntetlen 3.30, Ferencváros 3.00
Három bajnokiból egyet nyert meg eddig a Győr, kettőt pedig elveszített. A két vereség idegenben történt (Pakson az első fordulóban és Fehérváron a múlt héten). Hazai pályán utoljára a Pécstől kaptak ki bajnokin, még március elején. Azóta hatszor játszott NB1-es mérkőzést az ETO hazai környezetben és mind hatot megnyerte: legutóbb a Honvéd távozott tőlük 3-1-es vereséggel.

Az előző fordulóban elmaradt a Fradi bajnoki meccse, mert a zöld-fehérek a Chelsea ellen léptek pályára stadionavatón. Azt a mérkőzést 2-1-re elveszítette a Ferencváros, viszont szerdán 8-0-ra gázolták le a Hévízt Magyar Kupa meccsen. Mindezt megelőzően 1-0-ra kikaptak Pápán, előtte Kecskemétről hozták el a három pontot még az első fordulóban. A Fradi kétszer lépett pályára Győrben az előző szezonban: bajnokin 2-1-re nyert az FTC, míg Ligakupa meccsen 4-1-re.

Tipp: X2 @ 1.57

Szombathelyi Haladás 1.90, döntetlen 3.30, Pécsi MFC 3.70
A Haladás is hasonló mérleggel rendelkezik, mint a Ferencváros; a különbség annyi, hogy ők a második fordulóban verték a Kecskemétet, míg az első és a harmadik körben szenvedtek vereséget (az Újpest és a Diósgyőr verte el őket). Szerdán 4-1-re nyert a Hali a Magyar Kupában a Dorog vendégeként, most hazai pályán fogadják azt a Pécset, amely ellen tíz éve képtelen begyűjteni a három pontot Szombathelyen.

Talán majd most sikerül, hiszen a Pécs még nyeretlen ebben a szezonban. Az első fordulóban az MTK-tól kaptak egy laza négyest hazai pályán, majd két iksz következett a Puskás és az Újpest ellen. Érdekesség, hogy a két csapat legutóbbi tíz egymás elleni bajnokiján csak egyszer született két gólnál több.

Tipp: Gólok 2.5 alatt @ 1.74

Diósgyőri VTK 1.40, döntetlen 4.25, Kecskeméti TE 6.50
Három forduló alatt hét pontot gyűjtött a DVTK: győzelem a PAFC ellen, majd iksz Újpesten, múlt héten pedig 3-0-ra verték a Haladást hazai pályán. Az előző szezonban mindkétszer 1-1-et játszottak a KTE ellen.

A jelenlegi erőviszonyokat elnézve viszont az a legvalószínűbb, hogy a Diósgyőr otthon tartja majd a három pontot, hiszen a Kecskemét eddig mindhárom bajnokiját elveszítette, nem túl valószínű, hogy pont Diósgyőrben kezdik majd meg a feltámadást. Már csak azért sem, mert idegenben még az előző szezonban sem ment túl jól a KTE-nek: 14 idegenben lejátszott meccsen csak egyszer tudtak nyerni (Mezőkövesden).

Tipp: Hazai csapat mindkét félidőben gólt szerez @ 2.25

A kombináció eredő szorzója @ 6.15