Mire lesz képes a Diósgyőr a címvédő otthonában?


Szombathelyi Haladás 2.30 Döntetlen 3.20 Budapest Honvéd FC 3.00

Két forduló után még nyeretlen Mészöly Géza legénysége, ami természetesen még nem tragikus a bajnokság elején főleg akkor, ha figyelembe vesszük, hogy Halmosiék a nyitányon rögtön a bajnoki címvédő otthonában léptek pályára (1-3) majd az élvonalba frissen feljutott és az újoncok szokásos lendületével érkező Mezőkövesd vendégeskedett a Hali ideiglenes, soproni otthonában (1-1).

A szervezett kispestiek ellen se ígérkezik könnyűnek a szombati összecsapás, viszont az jó hír lehet a hazaiaknak, hogy a szombathelyi Illés Akadémia továbbra is termeli a tehetségeket, az előző fordulóban gólt szerző Gaál Bálint akár hosszútávon a csapat meghatározó játékosa lehet.

A vendég piros-feketék kissé keserű szájízzel utazhatnak a nyugati végekre, hiszen az előző fordulóban úgy kaptak ki egy amúgy botrányosan gyenge meccsen a bajnoki címvédő Fraditól, (0-1) hogy semmivel sem voltak gyengébbek. Igaz, Marco Rossi gárdájának már van győzelme a szezonban a nyitányon ugyanis simán két vállra fektették a meggyengült Újpestet (2-0).

Viszont mindenképp fontos lesz, hogy ezúttal ne csak szervezett védelemmel, hanem magabiztos támadójátékkal is kirukkoljanak a vendégek, akiknek egyébként nem igazán megy fényesen a szombathelyiek ellen, amit bizonyít az is, hogy három legutóbbi találkozójuk során még csak gólt sem szereztek.

Tipp: Pontos végeredmény 1-1 6.75

Újpest FC 2.40 Döntetlen 3.20 Paks SE 2.85

A 22. meccsére készülnek a fővárosi lilák és az „Atomváros” legjobbjai, a mérleg hazai szempontból pedig nem éppen bíztató, ugyanis Balajczáék eddig öt-öt győzelem és döntetlen mellett tizenegyszer pofont kaptak a paksi zöldektől. Hogy a gondok tovább növekedjenek erre most is „jó” esély van, mivel az újpestiek eddig nulla ponttal sereghajtók, továbbra sem igazolhatnak és még albérletbe is kényszerültek a Szusza Ferenc stadion felújítása miatt.

Annyi vigasztalhatja azonban a hazaiakat, hogy játékban a legutóbbi meccsen már előrébb lépett a társaság és ismerve Vignjevic mester munkamorálját előbb-utóbb valószínűleg a javuló teljesítmény pontokkal is párosulni fog. Az persze más kérdés, hogy akkora az újpestiek milyen célokért küzdhetnek majd, a pesszimisták már az élvonalbeli tagságot is veszélyben érzik, az optimisták a dobogót se zárják teljeséggel ki.

Pakson viszont szép csendesen dolgozik a csapat, és ugyan eddig két döntetlennel állnak a tolnaiak, de ha azt vesszük, hogy ezt a közelmúlt két sikercsapata a Debrecen illetve a Videoton ellen harcolták ki akkor rögvest árnyalódik a kép.

Mivel a Csertői Aurél együttesének az igazolásai nem sikerültek rosszul – két olyan rutinos játékos, mint Lackó Zsolt és Kemenes Szabolcs is érkezett – a zöldeknek minden esélye megvan arra, hogy a májusi finis idején is a legjobb hatban tanyázzanak, de ahhoz viszont a sorozatos remik aligha lesznek elegek.

Tipp: Gólok száma 2.5 felett 2.06

Ferencváros 1.40 Döntetlen 4.25 Diósgyőri VTK 7.50

Kétségtelen a forduló slágermeccsét a Groupama Arénában rendezik szombat este fél 9-kor, de a héten a Fradinál mégsem ez volt a fókuszban, hanem az a sajtótájékoztató amit Kubatov Gábor elnök illetve Orosz Pál szakmai igazgató hívott össze és amelyben az igen kellemetlen BL fiaskót próbálták kimagyarázni illetve a jövő optimista képét felfesteni.

Azt ugyan még nem lehet tudni, hogy mi lesz a távoli jövőben, eddig azonban halad a címvédés felé a Ferencváros, ami legutóbb ugyan bűnrossz meccset játszott a Bozsik-stadionban a Honvéd ellen, de végül sikeresen kiizzadta a három pontot.  Most azonban az a Diósgyőr érkezik az Üllői útra, amely szintén két sikernél jár az új szezonban (Videoton – 2-1, Újpest – 2-1) így akár rangadóról is beszélhetünk, amennyiben bajnokságunk még kiérdemli egyáltalán ezt a jelzőt.

Ami a történelmet illeti a borsodiaknak ez lesz a 46.-ik fellépésük a IX. kerületben, de eddig igencsak udvarias látogatónak minősültek, hiszen mindössze négyszer nyertek, és döntetlent is csak hét alkalommal játszottak ellenben 34 alkalommal húzták a rövidebbet.

Horváth Ferenc a vendégek –amúgy erős ferencvárosi kötődéssel rendelkező– trénere a meccs előtt tartott sajtótájékoztatón nem győzte hangsúlyozni, hogy együttese tét nélkül lép pályára, de ez lehetett egyszerre a kötelező udvariasság is, vagy akár porhintés az ellenfél számára. Szombat késő estére mindenesetre erre a kérdésre is választ kapunk.

Tipp: Hazai csapat nyer és mindkét csapat gólt szerez 3.50