Megállítja valaki a Videotont?


A múlt héten már ízelítőt kaphattunk a Nemzeti Bajnokság ránk váró küzdelmeiből – egy elhalasztott mérkőzés miatt a Nyíregyháza látogatott Paksra. Ennél jobb felvezetést nem is kaphatott volna az NB1: télről halasztott tavaszi forduló, átigazolási anomáliákból fakadó fejetlenség, ennek eredményeképp csatárként pályára lépő kapus, országos egyes helyett meglepetés döntetlen (1-1), sértődés, üzengetés.

A java viszont még hátra van, pénteken egy MTK-Paks találkozóval rajtol a mennyei magyar bajnokság. Igazi csemege lesz ez, mert ugyan a két csapatnak összesen nincs 2000 szurkolója – erről nyilván a tévéközvetítés tehet – ennek ellenére az MTK ott toporog a bajnokság második helyén, míg ellenfelük az előkelő hatodik helyről várhatja a találkozót.

A második helyezett MTK az előző szezonban jobbára még a kiesés ellen küzdött, most pedig nyolc pontra van a listavezető Videotontól. A téli szünet alatt nem sok változás történt a kék-fehérek keretében: mondjuk Rodenbücher István pont Paksra távozott, hát majd meglátjuk, hogy mennyire válik majd az atomvárosiak hasznára. Hidvégi Sándor és Vadnai Dániel visszatért egykori klubjához és ezzel nagyjából a végére is értünk a Hungária-körúti játékos mozgásnak. Bár Garami József meglehetősen bizakodva tekint a jövőbe, elég nehéz elképzelni, hogy bajnok lesz az MTK 9.00.

A Paksnál sem volt nagy őrület az átigazolási időszakban, bár a Kovács-Fiola tengely távozásával alighanem gyengült a védelem. „Érkezési oldalon” az előbb említett Rodenbücher illetve Balázs Zsolt és Lenzsér Bence jegyezhető föl. Egyébként az a tény, hogy az erősen tartalékos, mezőnyben is kapust pályára küldő Nyíregyháza ellen csak egy sovány 1-1-re futotta a múlt hétvégén, nem sok jót sejtet a tavaszi szezonra nézve. Jelenleg hatodik a Paks és ugyan a dobogó nincs beláthatatlan messzeségben (négy pontra vannak tőle), de a bajnoki cím erősen a sci-fi kategóriába tartozik 51.00.

A listavezető Videoton nyolc pontos előnnyel áll az első helyen az MTK előtt és igazából innen már csak elrontani lehet (na, nem mintha nem láttunk volna már ilyet). Eddigi mérlegük 14-2-1, összesen 40 gólt rúgtak és csak hatot kaptak. Ez abszolút kiemelkedő teljesítmény és mivel számottevő változás nem történt itt sem, egyelőre nehéz arra okot találni, hogy miért is ne a fehérvári csapat legyen a bajnok 1.15.

A harmadik helyről fordul a nagyszerű őszt produkáló Diósgyőr, ahol Koman Vladimir leigazolása volt a legnagyobb dobás. Ugyanakkor Elek, Kádár és Debreceni távozása bizonyára okozott fejtörést Miskolcon. Oda kell majd figyelni a DVTK-ra, de talán még a legvérmesebb miskolci drukkerek sem gondolkodnak bajnoki címben 11.00.

Debrecenben sem volt túl nagy a játékos mozgás: egyedül Wittrédi Dávidot igazolták le Pécsről, illetve kölcsönből tért vissza pár játékos. Emellett négy távozót (Nagy, Seydi, Vadnai, Dalibor) jegyezhettünk föl a cíviseknél. Az őszi szezon elejét igencsak elbaltázta a Kondás-csapat, ennek tükrében a jelenleg elfoglalt negyedik hely már-már bravúrosnak mondható, de a bajnoki cím elég messze van 11.00.

A kilencedik kerületben tovább épül a retro Fradi: Gera után Hajnal is visszatért a klubhoz. Mellette Varga Roland érkezett Győrből, illetve Ramírez Düsseldorfból. Távozott Bosnjak és Holman, utóbbit talán kár volt továbbadni Lengyelországba. A Ferencvárosnál jól sikerült a felkészülés, majd meglátjuk mire lesz az elég. A zöld-fehéreknél kimondva-kimondatlanul a bajnoki cím szokott a cél lenni, de figyelembe véve a 13 pontos hátrányt a Vidivel szemben, erre már nincs túl sok esély 21.00

Tipp: Bajnok lesz a Videoton @ 1.15