Lő-e gólt az Újpest?


Nyíregyháza6.00  döntetlen3.80  Ferencváros1.50
Több szempontból is érdekes ez a találkozó: elsősorban azért, mert hazaiak edzője, Mátyus János ezer szállal kötődik a Ferencvároshoz, másodsorban pedig azért, mert még az őszi szezon elején az egykori kőkemény védő egyszer már győzelemre vezette csapatát a Fradi ellen igaz, akkor még pápai edző volt Mátyus.

A hazai csapat egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel kezdte az évet; az előző fordulóban a Videoton vendégeként kaptak ki 3-0-ra. Ettől függetlenül masszív csapat benyomását kelti a Nyíregyháza, biztos nem adják majd könnyen magukat.

A Fradinál sem lehet sok ok a panaszra hiszen három tétmeccset játszott idén a zöld-fehér csapat (egy kupa és két bajnoki mérkőzésről van szó) és mindhármat kapott gól nélkül nyerte meg. A villámrajtnak köszönhetően az FTC a harmadik helyről várhatja húszadik fordulót, öt ponttal a második helyezett MTK mögött.

Ha éppen azonos osztályban szerepel a két gárda, akkor rendre parázs meccseket játszanak Nyíregyházán. Figyelembe véve azt, hogy a Fradi helyzetkihasználása javuló tendenciát mutat, könnyen lehet, hogy 2000 után először újra három bajnoki ponttal távozik a Fradi.

Tipp: Félidőben 2 @ 1.95


Haladás4.75  döntetlen3.75  Debrecen1.60
Egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül a Haladás; a szombathelyi gárda múlt heti vereségének köszönhetően az utolsó helyre csúszott vissza. Mondjuk Pécsett szoros meccsen maradtak alul, de pont az ilyen mérkőzéseken kellene pontot/pontokat szerezniük, mert például egy Loki ellen sokkal nehezebb akár egy ikszet is összehozni.

Még fontosabb lenne hazai pályán gyűjtögetni a pontokat, a Diósgyőr elleni 1-1-ből talán erőt meríthet a Hali, ugyanis ebben a szezonban eddig az sem volt jellemző, hogy otthon tartsák a pontokat. Ennek nyilván megvannak az okai, mélyebb elemzésbe most inkább ne menjünk bele.

Ha az előbb már a Fradi kapcsán szóba került a helyzetkihasználás, akkor a Debrecen esetében is érdemes ezt megemlíteni csak éppen ellentétes előjellel. A múlt vasárnapi, Újpest elleni bajnokin (0-0) semmi nem jött össze a Lokinak, pedig számtalan helyzetet kidolgoztak, előtte pedig Felcsúton szintén elég sovány, 1-0-s győzelemnek örülhettek a cívisek.

Tipp: Gólok 2,25 alatt @ 2.18


Újpest1.95  döntetlen3.40  Paks3.55
Elég gyalázatosan kezdték a szezont a lilák. A 2-0-s hazai vereséget a Pécstől, két gólnélküli döntetlen követte: először a Gyirmót elleni kupameccsen, majd a múlt héten Debrecenben. Magyarul ebben az évben még nem rúgott gólt az Újpest, ami egészen hihetetlen statisztika (egyébként összesen 16-nál járnak, a felsőház csapatai közül ők szerezték a legkevesebb gólt).

A héten az Újpest egyetlen valamire való támadója, Kabát Péter lesérült ez pedig nem sok jóval kecsegtet. Mint ahogy az sem, hogy a Paks afféle mumusa az Újpestnek és ugyan legutóbbi meccsük gól nélküli döntetlennel ért véget Pakson, az atomvárosiak legutóbb 2-1-re nyertek a Szuszában, de ezt megelőzően meg 6-0-ra.

Az előző fordulóban első tavaszi győzelmének örülhetett a Paks: Bartha László duplájával 2-1-re nyertek a Puskás Akadémia ellen. Idegenbeli mérlegük 2-5-3.

Tipp: X2 @ 1.74

Eredő odds: 7.40