Ki lesz az ETO edzője?


Horváth Ferenc távozása már egy ideje benne volt a levegőben – sőt az egykori kiváló csatárból lett edző már hetekkel a Gyirmót elleni MK vereség előtt fölajánlotta lemondását, melyet Tarsoly Csaba tulajdonos akkor nem fogadott el.

De haladjunk csak időrendben: Nem ment jól a Győrnek, majd a tízedik fordulóban jött a Puskás elleni 2-1-es vereség, ami után Horváth jelezte, hogy elhagyná a klubot. Miután ez nem történt meg, következett két Ligakupa meccs két győzelemmel, majd három bajnoki forduló alatt mindössze öt pontot gyűjtött az ETO (egyedül a hullagyenge Haladást tudták megverni, mellette ikszeltek az Újpesttel és a Kecskeméttel). Ezután jött a másodosztályú Gyirmót elleni kínos kupakudarc (2-0) és akkor Tarsoly is belátta, hogy ideje váltani.

Jelenleg egy öt fős stáb irányítja a Győri ETO labdarúgócsapatát, ebben a felállásban két forduló alatt négy pontot szerztek (döntetlen otthon a DVTK-val, győzelem Pécsett). A stábból négyen eddig is a felnőtt csapat mellett dolgoztak; Tokody Tibor a technikai vezetőként, Tőkés László mint kapusedző, míg Igor Nicsenko és Jordi Illa Solé a vezetőedző munkáját segítette. Flórián Zsolt pedig most került az első csapathoz, eddig az utánpótlásban dolgozott.

Persze ettől még kell edző egy csapat élére, de hogy mikor neveznek ki valakit az még kérdéses, mint ahogy a leendő tréner személye sem tisztázott. Ugyanakkor jó pár nevet már bedobtak a kalapba.

Az egyik jelölt ki más lehetne, mint a tolódások és összetartások koronázatlan királya, Pintér Attila. Mellette szól, hogy ő már kétszer is ült az ETO kispadján, ahol két harmadik helyezés mellett a bajnoki címet is elhódították a 2012/13-as szezonban. Ha Tarsolynak van egy minimális humorérzéke, akkor harmadszor is Pintér mellett teszi le a voksot 12.00.

Az is könnyen előfordulhat, hogy a jelenleg a csapatot irányító szakmai stábból kerül ki az új edző, ilyenformán Tokody Tibor is esélyes a posztra. Az egykori újpesti játékos 2006 óta áll a klub alkalmazásában, utoljára 2012/13-as szezonban segítette játékosként a győrieket. Jól ismeri a helyi viszonyokat bár edzői tapasztalata nincsen 15.00.

A régi motorosok listája ezzel még nem ért véget, a győri kispadra visszatérhet a szerb Dragoljub Bekvalac is, aki 2009 nyarán távozott a győri kispadról, mert nem tudta garantálni, hogy az első három hely valamelyikét elcsípi majd az ETO-val. A szakember utoljára az FK Radnicki edzőjeként dolgozott, ahonnan októberben távozott. Vajon visszatér Győrbe? 2.50

A délszláv vonal másik befutója a lehet Zoran Maric, aki most a Vojvodina alkalmazásában áll. Nem is megy rosszul nekik, bár ettől még elcsábíthatják Győrbe 5.00.

Vladan Milojevic neve is fölmerült, mint lehetőség de ő a belgrádi Cukaricki csapatnál edzősködik 2012 óta 5.00

Utoljára maradt a magyar klubok jolly jokere, a horvát származású Marijan Vlak. A jelenleg csapat nélkül tengődő edző dolgozott már a Fradinál, a Videotonnál és a Vasasnál is. Sehol nem ért el kiugró sikert, de legalább tudja, hová jön(ne) 15.00.

 

Tipp: Pintér Attila lesz az ETO edzője @ 12.00