Ki állítja meg a Fradit?


Ferencváros1.18  döntetlen6.50  Vasas11.00
Egyre csak hízik a Fradi előnye. Még csak október végén járunk, de már most 15 pont differencia van az FTC és a második helyezett Paks között. Noha Diósgyőrben meglehetősen kényelmes tempóban futballozott (és nyert) a Ferencváros, a világon semmi nem utal arra, hogy megtört volna a lendületük. A szerdai kupameccset is magabiztosan húzták be a Csákvárral szemben (4-1).

Bár a tabella alján elég sűrű még a mezőny, a Vasas jó eséllyel pályázik a másodosztályú tagságra, a Békéscsabával együtt. Egy edzőváltás általában jót tesz egy csapatnak, de a Vasas esetében ez sem így történt. Hiába távozott Szanyó Károly, múlt hétvégén az angyalföldi gárda zsinórban harmadik vereségét könyvelhette el a szintén nem túl acélos Újpest elleni bajnoki után.

Tipp: Hazai, kapott gól nélkül @ 1.80


MTK1.90  döntetlen3.25  Haladás3.75
Szép veretlenségi sorozatot tudhat magáénak az MTK: utoljára szeptember közepén találtak legyőzőre a bajnokságban, ráadásul legutóbbi két meccsüket megnyerték (előbb Felcsútról hozták el a három pontot, majd Honvéd házigazdájaként győztek).

A vártnál sokkal jobban szerepel a Haladás, eddigi mérlegük 5-6-2. Az a két vereség a Fradi ellen jött össze, az MTK-val ikszeltek még augusztus elején (2-2). A szombathelyiek roppant kevés gólt szereznek, eddig mindössze tizenegy alkalommal tudták bevenni az ellenfelek hálóját, náluk kevesebb gólt csak az utolsó helyezett Békéscsaba szerzett. Viszont masszív védekezésüknek és Király Gábor bravúrjainak köszönhetően csak tíz gólt kaptak az elmúlt tizenhárom forduló alatt.

Tipp: Gólok 2,25 alatt @ 1.75


Videoton1.45  döntetlen3.75  Diósgyőr7.00
Túlzás lenne azt állítani, hogy a Videoton előző szezonbeli önmagát idézné, de már azért kicsit összeszedték magukat. Igaz, így is becsúszik egy-egy vereség, mint például az előző fordulóban Szombathelyen (1-0). Majd aztán jött a szerdai Magyar Kupa meccs ugyanott, ugyanazzal az ellenféllel (jó, a Kupában többnyire olyan játékosok is lehetőséget szoktak kapni, akik máskor nem) és azt a meccset megnyerte Vidi (0-1). Ki érti ezt?

Mindenesetre hazai pályán már régóta veretlen a fehérvári csapat, egészen pontosan augusztus vége óta. Az azóta otthon lejátszott bajnoki meccsek közül hármat ráadásul kapott gól nélkül hozott le a Videoton és jó eséllyel ez most is hasonlóképpen alakul majd.

A Diósgyőr ugyanis annyira gyengén játszik, hogy arra elég nehéz jelzőket találni. A Fradi ellen egyetlen értékelhető momentumuk nem akadt kilencven perc alatt (igaz, elég hamar emberhátrányba kerültek) bár Bekő Balázs látott biztató jeleket, hát irigyeljük a derűlátásáért. A DVTK idegenben eddig csak a Vasast tudta legyűrni, de ezt az információt kezeljük a helyén.

Tipp: Félidő/Teljes Idő – Hazai/Hazai @ 2.43

Eredő odds: 7.65