Két budapesti és egy keleti rangadó


Honvéd3.10  döntetlen3.10  Újpest2.30
Igen nagy múltra tekint vissza ez a párosítás, napjainkban viszont inkább csak két borzalmas formában lévő, gyenge csapat vergődésére van kilátás, amire már szurkolókat se nagyon engednek be, mert az ugye veszélyes.

Persze ettől még fogadni lehet erre a mérkőzésre is, szóval inkább nézzük, mi a helyezet a Honvéd háza táján. A régi-új edzővel és megszámlálhatatlan mennyiségű légióssal operáló kispestiek kemény munkával a tabella 15. helyére „küzdötték” le magukat. Vereség Nyíregyházán, majd otthon az MTK-tól, az előző fordulóban pedig Felcsútról sikerült értékes pontot rabolnia Puskás egykori csapatnának egy 1-1-es döntetlen után. Három forduló alatt összesen öt gólt kapott a Honvéd és csak egyet rúgott.

Ilyen tekintetben az Újpest sem áll jobban, igazság szerint a két csapat tavaszi teljesítménye kísértetiesen hasonlít. A lilák is egyszer ikszeltek (0-0 Debrecenben) és kétszer veszítettek, összesen egy gólt rúgtak és négyet kaptak.

A fentiek alapján nem lenne meglepő egy jó gól nélküli döntetlen, bár az Újpestben most pályára léphet a frissen igazolt montenegrói csodacsatár, Mihailo Perovics. Ha ő nem, akkor Ojo még mindig varázsolhat szombaton.

Tipp: Gólok 2,25 alatt @ 1.79


Ferencváros1.62  döntetlen3.60  MTK5.25
Ez a párosítás nem véletlenül kapta az örökrangadó jelzőt, hiszen komoly múltra tekint vissza a két csapat közötti versengés. A presztízsen kívül egyéb tétje is van a mérkőzésnek, hiszen a Fradi egy győzelem esetén egyetlen pontra olvaszthatja hátrányát a második helyezett MTK-val szemben.

Utoljára tavaly augusztusban rendeztek örökrangadót, ami végül 2-1-es MTK sikert hozott. A találkozó mégsem erről maradt emlékezetes, hanem inkább a negatív nézőcsúcsról: soha olyan kevesen nem láttak MTK-Fradit, mint akkor. A körülbelül ezer fő körüli nézőszámot szkenner ide vagy oda, nehéz lesz alulmúlni (bár nem lehetetlen).

Az FTC egyébként még veretlen tavasszal: két győzelmet követően az előző fordulóban Nyíregyházán ikszeltek zöld-fehérek. Új stadionjában igen impozáns mérleggel bír a házigazda; két 0-0-s bajnokit leszámítva az összes létező tétmeccsüket megnyerték hazai pályán.

Igen jó szezonja van az MTK-nak és ez akkor is igaz, ha múlt hétvégén kikaptak a listavezető Videoton házigazdájaként. Sokan hiányoznak a védelemből, ezt Garami József egyből kiemelte még a Vidi-meccs után. Ebből még lehetnek problémák, illetve az sem túl jó ómen a kék-fehérek számára, hogy a Fradi ebben az évben még nem kapott gólt bajnoki meccsen.

Tipp: Szerzett gólok 00:00-29:59 NEM @ 1.79


Debrecen1.70  döntetlen3.65  Diósgyőr4.50
Keleti rangadó zárja a fordulót, a két csapat nem csak földrajzilag esik közel egymáshoz, hanem a tabellán sem választja el őket sok (konkrétan egy pont közöttük a differencia). Az is közös vonás, hogy a szövetség intézkedései miatt a nézők szép lassan fogynak a lelátóról, ez különösen Debrecenben szembetűnő.

A Loki sovány, 1-0-s győzelemmel kezdte a szezont Felcsúton, majd jött az Újpest elleni hazai 0-0, múlt héten pedig Szombathelyen szenvedtek vereséget (2-0). Azaz a Kondás-csapat is csak egy gólt ért el tavasszal, ami nagyon kevés.

Diósgyőrben sem egy ilyen tavaszi kezdésre számítottak, az biztos. Szivics mester csapata még nem nyert bajnoki meccset, két iksz és egy kecskeméti vereség eddigi mérlegük. Különösen a Pécs elleni, hazai 2-2 lehetett nagyon fájó, hiszen a DVTK kétgólos előnyt szórakozott el.

Tipp: Félidőben X @ 2.16

Eredő odds: 6.92