Kecskeméten rendezik a pesti rangadót


Ferencváros1.28  döntetlen5.25  Paks9.50
A Haladás elleni vereség óta zsinórban három tétmeccset megnyert az FTC. Előbb a Honvéd ellen győztek 3-2-re, majd különösebb gond nélkül ejtették ki a Koroncót a Magyar Kupából (0-9), a múlt heti bajnoki fordulóban pedig Diósgyőrben nyertek szintén 3-2-re.

A Fradi legutóbbi két bajnoki meccsének közös nevezője, hogy sikerült mindig épp egy góllal többet rúgniuk, mint amennyit kapnak. Ebben a szezonban valamiért nem igazán működik a zöld-fehérek védekezése, 14 forduló során összesen húsz gólt kaptak. Ennél többször csak a Debrecen és az Újpest (21-21) védelme kapitulált, illetve a sereghajtó Diósgyőré (30). Jó hír lehet a Ferencváros védői számára, hogy Pakson eléggé hadilábon állnak a gólszerzéssel: eddig összesen 12-szer találtak be, ez a harmadik legrosszabb ilyen mutató az NBI-ben.

Egyébként a 11. helyről várhatja a Paks az aktuális fordulót, viszont olyan sűrű a mezőny, hogy a tolnaiak kieséséről még igazán korai lenne beszélni. Az viszont igazán meglepő volna, ha a Paks akár csak egy pontot is elvinne az Üllői útról, ugyanis a legutóbbi öt tétmeccsükön nyeretlenek maradtak (három iksz és két vereség).

Tipp: Hazai, kapott gól nélkül 2.15


Videoton1.32  döntetlen5.00  Gyirmót8.50
Múlt héten az utolsó percekben mentett pontot a listavezető Vasas otthonában a Videoton. Az 1-1-es döntetlennel igazság szerint a Fradi járt a legjobban, mert így a hátránya négy pontra olvadt az angyalföldiekkel szemben.

A Vidi hazai (vagyis a felcsúti) mérlege impozáns: augusztus közepe óta négy meccset megnyertek és csak a Fradi ellen ikszeltek. Gólt sem nagyon kaptak ebben a periódusban, összesen háromszor kellett középkezdéshez indulniuk emiatt a fehérvári játékosoknak. A Gyirmótot 4-0-ra verték még korábban és most is simán van esély egy nagyarányú Videoton sikerre.

Ugyanis a vendégek teljesítménye eléggé visszaesett, zsinórban három bajnokit is elveszítettek (sorrendben a Mezőkövesd, az MTK és a Debrecen ellen). A legkevesebb gólt a Gyirmót lőtte ebben a szezonban, szám szerint hetet. Csodát most sem kell tőlük várni.

Tipp: Gólok száma 2,5 felett 1.80


Újpest2.30  döntetlen3.25  Vasas3.00
Az Újpesten már jó ideje zajló több felvonásos bohózatnak újabb fejezete kezdődik szombaton. A lilák Kecskeméten fogadják a Vasast, mert a stadionjuk felújítása (?) még nem fejeződött be, Pesten meg nem találtak „albérletet”. A Vasas stadionját pedig pont a múlt hétvégén búcsúztatták, úgyhogy a kör bezárult.

Ilyenformán sok értelme nincs azt elemezgetni, hogy hazai pályán milyen az Újpest teljesítménye. Legyen annyi elég, hogy utoljára augusztus közepén nyert bajnokit a negyedik kerületi gárda, azóta hatszor játszottak döntetlent és kétszer kikaptak.

Föntebb már esett szó a Vasas múlt szombati döntetlenjéről, az angyalföldiek másodszor ikszeltek ebben a szezonban. Figyelemre méltó a listavezető védekezése, hiszen eddig csak 11 gólt kaptak, ez messze a legjobb mutató az NBI-ben.

Tipp: X2 1.56