A jó formában lévő Vidi fogadja az FTC-t


Gyirmót3.40  döntetlen3.20  Vasas2.05
Az utolsó helyezett fogadja szerda este hétkor a listavezetőt. Az újonc Gyirmót kilenc forduló alatt hét pontot gyűjtött, mérlegük 1-4-4 és szombaton a másik kiesőhelyen álló együttessel, a Pakssal játszott 0-0-s döntetlent. Egyébként a Gyirmót összesen négy gólt szerzett ebben a szezonban – ilyen keveset csak az MTK rúgott rajtuk kívül – és összesen tizennégy alkalommal kapitulált a védelmük, ennél több gólt csak a Diósgyőr és Debrecen kapott.

Az előző fordulóban kikapott a Vasas idegenben a Haladástól (1-0) de még így is két pont előnyük van a második helyezett Ferencvárossal szemben. Ez volt második vereségük a szezonban hat győzelem és egy döntetlen mellett.

Az NBII-ben jó pár alkalommal találkozott már a két gárda, legutóbb tavaly februárban volt a Gyirmót vendége a Vasas. Akkor 0-0-s döntetlennel ért véget a találkozó. Figyelembe véve azt, hogy a hétközi fordulók Magyarországon ritkán hoznak sok gólos meccseket, valószínűleg most sem lesz magas a találatok száma.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.77


Mezőkövesd2.35  döntetlen3.00  Paks3.00
Diósgyőrben játszott döntetlent hétvégén a Mezőkövesd és az az egy pont akkor érne sokat igazán, ha most megvernék a Paksot. Viszont érdekes módon a Kövesdnek jobban megy idegenben, mint hazai pályán, ahol a mérlegük 1-1-2.

A Paks viszont borzasztó gyengén futballozik idegenben, a kilenc forduló során mindössze egy pontot szerzett vendégként (még júliusban ikszeltek Debrecenben). A tolnai együttes rúgta a második legkevesebb gólt a szezonban, szám szerint hatot. Ugyanakkor a Mezőkövesd eddig minden egyes hazai meccsén legalább egy gólt kapott, szóval nem lenne meglepő, ha a vendégcsapat eredményes lenne szerdán.

Tipp: Gól mindkét félidőben – NEM @ 1.73


Videoton2.70  döntetlen3.00  Ferencváros2.60
Parádés meccsen nyert 4-3-ra szombaton az Újpest ellen a Videoton. Kezd egyre jobb formába lendülni a Vidi, legutóbbi három tétmeccsén összesen tizenegy gólt szereztek. Ami „hazai formájukat” (jelenleg ugye Felcsúton van otthon a Videoton) illeti, a legutóbbi három bajnokijukat megnyerték és csak egy gólt kaptak.

Nem lesz könyű dolga a Ferencvárosnak, amely két nyeretlen forduló után tudott újra győzni a Debrecen ellen szombaton (3-1). Ráadásul a zöld-fehér csapat egyik igen fontos láncszeme hiányzik majd Ramirez személyében, aki eltiltás miatt nem lehet majd ott a pályán. Mindenesetre ebben a szezonban egyedül Pakson maradt gólképtelen az FTC, úgyhogy valószínűleg beveszik majd a Videoton kapuját is, a kérdés csupán annyi, hogy a meglehetősen ingatag lábakon álló védelmük Ramirez nélkül mennyire lesz képes feltartóztatni a Videoton támadóit.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.84