Honvéd-FTC rangadó zárja a fordulót


MTK1.50  döntetlen4.00  Békéscsaba6.00
Még nyeretlen ebben az évben az MTK, bár az is igaz, hogy csak egy bajnoki meccset játszottak le. Az első tavaszi fordulóban ugye a Paks ellen kellett volna pályára lépniük, de az elmaradt egy rejtélyes vírusfertőzés miatt.

Múlt héten tehát egyből a mélyvízbe került a kék-fehér gárda, amely a télen egy váratlan edzőváltáson is átesett. Nos, Teodoru Vaszilisz 1-1-es döntetlennel mutatkozott be vezetőedzőként az Újpest ellen, ami nem olyan rossz eredmény idegenben. Pályaválasztóként viszont illene legyőzniük a sereghajtó Békéscsabát, még akkor is, ha ez a tavalyi évben egyszer sem jött össze: bajnokin 1-1-es döntetlent játszottak velük, majd a Magyar Kupában egy 0-0-s iksz és egy 1-0-s vereség jutott nekik a viharsarki gárda ellen; utóbbit ráadásul szintén pályaválasztóként könyvelhette el az MTK.

Az előzmények tudatában bizakodva várhatják a sereghajtó békéscsabaiak a találkozót, akik nem mellesleg kétségbeesett harcot vívnak a bennmaradásért. Hat ponttal vannak lemaradva a Puskástól és a Vasastól; az előző fordulóban a Videoton otthonában szereztek egy pontot (1-1), előtte hazai pályán kikaptak a Fraditól (0-1).

Tipp: X2 @ 2.40


Újpest2.20  döntetlen3.20  DVSC3.15
Zsinórban harmadik bajnokiját játssza otthon az Újpest, és mint az följebb már szóba került, a múlt héten 1-1-es döntetlent értek el az MTK-val, előtte viszont 1-0-ra verték a Videotont. Nehéz lenne azzal vádolni a lilákat, hogy gólzáporos meccseket játszanának otthon: ebben a szezonban nem akadt olyan hazai bajnokijuk, melyen kettőnél több gólt szereztek volna, de a tizenegy meccs alatt csupán két alkalommal fordult elő, hogy ne lettek volna eredményesek.

Érdekes lesz ez az összecsapás, ugyanis Loki meg mindkét idei bajnokiját kapott gól nélkül nyerte meg, de tegyük gyorsan hozzá, hogy eddig a Vasast (4-0) és a Paksot (2-0) fogadták otthon, és ez lesz 2016-ban az első idegenbeli fellépésük. Jó rég nem jártak Újpesten, utoljára 2014 augusztusában léptek pályára a Megyeri úton, akkor 1-0-ra nyertek a házigazdák. Ősszel Debrecenben nem bírt egymással a két gárda, akkor 1-1-s döntetlennel ért véget a találkozójuk.

Tipp: Gólok 2,25 alatt @ 1.87


Honvéd7.00  döntetlen4.00  Ferencváros1.45
Nagy hagyományokkal bíró összecsapás zárja a 22. fordulót, amely közismert okok miatt mára már egy maximum 1000-1500 nézőt érdeklő bohózattá silányult. A Honvéd egyébként nincs túl jó formában, vagy hát mondhatnánk azt is, hogy valami nem sikerült jól a téli felkészülési időszakban, ugyanis két bajnokiból kettőt elveszítettek a kispestiek. Előbb hazai pályán maradtak alul a Haladással szemben, majd Diósgyőrben kaptak ki 2-1-re az előző körben.

Ezzel szemben az FTC mindkét meccsét megnyerte. Előbb a Békéscsabát verték idegenben 1-0-ra, majd az előző fordulóban a Puskás ellen győztek 2-0-ra hazai pályán. Utóbbit egy 0-0-s első félidő után húzták be a zöld-fehérek: miután Böde Dániel beállt a 62. percben, egyből elkezdtek jönni a gólok is.

A két csapat őszi meccsét az FTC nyerte 2-1-re az Üllői úton, a Honvéd vendégeként pedig utoljára 2014 novemberében léptek pályára bajnoki meccsen és akkor 3-2-re győzött a Fradi.

Tipp: Félidő/Teljes idő – Döntetlen/Vendég @ 4.25

Eredő odds: 19.07