Hétvégén bajnok lehet a Honvéd


Debrecen–Honvéd
Igencsak izgalmasra sikerült az NBI idei szezonjának végjátéka, erre jó példa ez a mérkőzés is. Két fordulóval a bajnokság vége előtt a Debrecen a kiesés ellen küzd, míg a Honvéd a bajnoki címre hajt. Amennyiben a vendégek nyernek, és a Fradi győz a Videoton ellen, akkor szombat este bajnok a Honvéd.

Minden adott hát egy parázs csatához, aminek az oddsok alapján a Honvéd az esélyese. Ez jól mutatja a Debrecen harmatos szereplését ebben a szezonban, pedig nem olyan rég hazai pályán bármelyik csapatra veszélyes volt a Loki. Manapság viszont ez már nagyon nincs így. A DVSC hazai mérlege ebben a kiírásban 6-5-5, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az utóbbi fordulókban javuló tendenciát mutatott az együttes formája.

Egyébként a Debrecen utoljára 2014 októberében tudta legyőzni a Honvédot. Azóta hat bajnoki meccset játszott egymással a két csapat, ami három döntetlent és három kispesti sikert hozott. Ugyanakkor nagyon kell a Debrecennek is a három pont, mert ezzel bebiztosíthatja NBI-es tagságát.

Tipp: Mindkét csapat gól 1.85


MTK–Diósgyőr
Egy viszonylag hosszú veretlenségi szériát követően nem tudott egy pontot sem szerezni az MTK a legutóbbi két fordulóban, ez pedig nagyon hiányozhat majd a végelszámoláskor. Jelenleg csak a már fix kieső Gyirmótot előzik meg a kék-fehérek, de ha esetleg legyőznék a Diósgyőrt, akkor máris más lenne a leányzó fekvése.

A DVTK ugyanis hiába a kilencedik, mindössze egy ponttal szerzett többet eddig a házigazdáknál. Igaz, amióta Bódog Tamás ül a borsodiak kispadján, jóval összeszedettebb a gárda. A legutóbbi négy fordulóban nem talált legyőzőre a Diósgyőr és egy pontra a Hungária körúton is jók lehetnek.

Tipp: Döntetlen 3.35


Videoton–Ferencváros
A Honvéd mellett a Videoton is a bajnoki cím várományosa, nekik ugyanúgy 59 pontjuk van. Ráadásul az utolsó fordulóban egymás ellen játszik majd a két éllovas, és ha az eredmények úgy alakulnak, akkor a jövő héten egy vérbeli bajnoki döntőt láthatunk majd. Ehhez elsősorban nyernie kell szombaton a Videotonnak (na meg a Honvédnak is Debrecenben).

A Fradi ellen mindez egyáltalán nem lehetetlen. Bár ebben a szezonban kétszer is döntetlent játszott egymással ez a két csapat (1-1, majd 0-0) felcsúti albérletében igen jól szerepel a Vidi. Tavasszal csak a Vasas és a Mezőkövesd tudott pontokat rabolni tőlük, ettől a két kivételtől eltekintve rendre behúzták a meccseiket pályaválasztóként.

Az előző fordulóban megtorpant az FTC és egy 0-0-s döntetlent játszott a Debrecennel az Üllői úton. Majd aztán szerdán bejutottak a Magyar Kupa döntőjébe a zöld-fehérek, miután 12-2-es összesítéssel búcsúztatták a Budafokot. Visszatérve a bajnokságra: a harmadik helyért vannak nagy küzdelemben a Vasassal, amely csupán egy egységnyire van tőlük. Jól jönne tehát a három pont a vendégeknek is, de tekintettel a Videoton helyzetére, ez valószínűleg nem fog összejönni annak a Fradinak, amely csak árnyéka tavalyi önmagának.

Tipp: Hazai 1.90