A hétközi kupameccsek után újra a bajnokságé a főszerep


Diósgyőr2.00  döntetlen3.30  Mezőkövesd3.45
Ahhoz képest, hogy a Diósgyőr milyen jól kezdte a bajnokságot, durván visszaesett a miskolciak teljesítménye. Az első két fordulóban győztek utoljára, azóta hat bajnoki meccsen mindössze egy pontot szerzett Horváth Ferenc együttese. A hétközi kupameccsen ugyan továbbjutott a DVTK, miután 3-1-re nyert Egerben, de nem vennénk rá mérget, hogy innentől kezdve elindul fölfelé a Diósgyőr.

A Mezőkövesd is továbbment a kupában: Rakamazon győztek 2-0-ra. A bajnokságban Pintér Attila gárdája csak két ponttal gyűjtött többet, mint a Diósgyőr, szóval itt a remek alkalom arra, hogy a vendégek növeljék a két együttes közötti differenciát – a kiesés felé lökve ezzel az Acélváros csapatát. A ’Kövesd egyébként nyerni tudott az előző fordulóban, a Honvédot verték 3-1-re hazai pályán. Ez volt a második győzelmük a szezonban, mérlegük 2-3-3.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.83


Újpest3.50  döntetlen3.25  Videoton2.00
Ennek a két csapatnak az esetében nincs sok közös nevező, de egy azért akad: mindkét együttes 4-0-ra nyert a Magyar Kupa első fordulójában. Az Újpest Felsőzsolcán, míg a Videoton Pécsett parádézott.

Ami a bajnokságot illeti, az Újpest öt fordulón át tartó veretlensége szakadt meg a múlt hétvégén, amikor kikaptak Debrecenben 2-1-re. A Videoton viszont egyre jobb formába lendül, az előző fordulóban 3-0-ra verték a Haladást, előtte pedig 5-1-re a Debrecent.

A mérkőzést Fáy utcában rendezik majd és nem lenne meglepő, ha a Vidi elhozná a három pontot idegenből.

Tipp: Vendég, kapott gól nélkül @ 3.20


Ferencváros1.60  döntetlen3.75  Debrecen5.00
Kínkeservesen győzött és jutott tovább szerdán az FTC a BKV Előre elleni kupameccsen. A mérkőzés egyetlen gólját az a Vladan Cukic szerezte, akinek ki tudja már hányadik „utolsó szezonja” a jelenlegi. Persze még mindig jobb szenvedve továbbjutni, mint kiesni, erről alighanem a debreceni futballisták tudnának bővebben nyilatkozni. Ők ugyanis az NBIII-as Győri ETO vendégeként kikaptak 1-0-ra és már rögtön az első fordulóban búcsúztak a kupától.

A Fradi egyébként két forduló óta nyeretlen a bajnokságban, előbb a Mezőkövesddel ikszelt az Üllői úton (2-2), majd múlt szombaton kikapott az MTK vendégeként. A rossz teljesítménnyel kapcsolatban Thomas Doll, a Ferencváros edzője úgy nyilatkozott, hogy „nem állt még össze a csapat, sem mentálisan, sem fizikálisan” és ezek elég érdekes szavak a kilencedik forduló előtt.

Mondjuk Debrecenben is ez a helyzet nagyjából, a csapat ugyan megverte az Újpestet a múlt héten, de a szerdai kupafiaskó biztos nem múlt el nyomtalanul náluk. Ráadásul Budapesten utoljára egy éve nyertek (akkor a Vasast győzték le) és most sem nekik áll a zászló.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.94