A hétközi kupameccsek felvezették a huszadik fordulót


Békéscsaba9.00  döntetlen5.00  Ferencváros1.28
Mindkét csapat pályára lépett a hétközi kupafordulóban. A Békéscsabát nem tudta meglepni hazai pályán az óriásölő Kozármisleny, a viharsarkiak 2-1-re győztek. A Fradi viszont nem tudott mit kezdeni a roppant szervezetten és nagy akarattal futballozó Videotonnal és zsinórban második tétmeccsén kapott ki 1-0-ra a Groupama Aréna gyepén (előzőleg még az Újpest nyert ott ugyanilyen arányban a legutóbbi bajnoki meccsen, melyet december közepén rendeztek).

A hazaiak számára minden pontnak jelentősége van, hiszen az utolsó helyen telelt a Békéscsaba, viszont egy jó tavasszal még simán kiharcolhatják a bennmaradást, ugyanis csak négy pontnyi hátrányban vannak a már bennmaradó helyen álló Vasas mögött. Igazoltak is pár játékost a viharsarki lilák, de eddig az új szerzemények közül csak a szlovák csatár, Paukner mutatkozott be tétmeccsen, gólt nem szerzett. A nyitrai gólvágó mellett egy angol csatárt is igazoltak: Nathan Eccleston többek közt a Liverpool játékosa is volt, de ott három szezon alatt összesen 21 perc jutott neki. Máshol sem tudott nagyon megragadni, pedig elég sok brit csapatnál próbálkozott, javarészt alacsonyabb osztályokban. Mindössze huszonöt éves, tehát még az is lehet, hogy Békéscsabán megtalálja majd a számításait, bár az még nem biztos, hogy az FTC ellen pályára léphet majd – pénteken még hiányoztak ehhez az ilyen-olyan engedélyek.

Ősszel a Fradi 1-0-ra nyert az Üllői úton a Békéscsaba ellen, a győztes találatot Böde Dániel szerezte. Ő ugye még nem épült föl sérüléséből, de a hírek szerint jól halad a rehabilitációja. Böde az Újpest elleni utolsó fordulóban sérült meg és azóta nagyon úgy tűnik, hogy ha ő nincs, akkor gól sincs a Ferencvárosnál. Legalábbis tétmeccsen, mert a téli felkészülési mérkőzések alkalmával azért rúgtak gólokat bőséggel a zöld-fehérek.

Ha ugyanolyan kiszámíthatóan és helyenként görcsösen játszik majd az FTC szombat délután, mint tette azt szerda este, akkor a Békéscsaba jó pár kellemetlen percet okozhat majd nekik.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.85


Debrecen1.48  döntetlen4.00  Vasas6.00
A DVSC-t is láthattuk már a héten: kedden nagy nehézségek árán ugyan, de legyőzték idegenben 2-1-re a harmadosztályba száműzött Nyíregyházát. Azon a mérkőzésen a hazaiak szerezték meg a vezetést, majd kisvártatva egyenlített a Debrecen, végül a győztes találat a 94. percben érkezet Ferenczi jóvoltából.

A hazaiak télen leginkább amiatt kerültek a címlapokra, hogy Balogh Norbertet igencsak jó pénzért (2,2 millió euró, azaz nagyjából 685 millió forint) eladták Palermóba és ezután valamiért rögtön pénzügyi nehézségekről kezdtek pletykálni a cívisvárosban. Utóbbit persze cáfolta Szima Gábor klubtulaj. Egyébként Balogh távozásával is maradt elég támadó Debrecenben és még új emberek is érkeztek Ognjen Djelmic, Holman Dávid és Takács Tamás személyében.

Nem vesztegették az időt télen a Vasasnál, ahol egyértelmű cél a bennmaradás és ennek zálogát a német vonalban látják, hiszen Michael Oenning személyében német tréner irányítja az angyalföldieket, plusz leigazolták Christian Müllert a Bielfeldből, illetve Korcsmár Zsoltot, aki az utóbbi időkben a Greuther Fürth gárdáját erősítette. Emellett olyan legendáknak adták ki az útját, mint Kenesei Krisztián és Lázok János. Majd meglátjuk, mire megy nélkülük a Vasas, de a téli események miatt talán joggal bíznak az őszinél egy fényesebb tavaszi szereplésben az angyalföldi drukkerek.

Akárhogy is alakul majd a szombat délután, a Vasas nem pontokért szokott Debrecenbe járni, szóval már egy iksz is nagy bravúrnak számítana a vendégek részéről.

Tipp: Gólok 2,5 felett @ 1.74


Újpest2.20  döntetlen3.05  Videoton3.20
Az Újpest is kupameccsel kezdte a tavaszi szezont: az NBIII-as Tiszaújváros alaposan ráhozta a frászt a lilákra, ugyanis a 11. percben megszerezte a vezetést a Szusza Ferenc Stadionban. Aztán magához tért a negyedik kerületi gárda és végül 8-1-re verte harmadosztályú kupaellenfelét.

A liláknál is volt változás a keretben, távozott például az ősszel tizenegy gólig jutó Mbaye Diagne, a helyére Lencse László érkezett a támadósorba, illetve Lázok János is a Megyeri útra tette át a székhelyét. A második helyen telelő Újpest kimondottan szeretné megőrizni ezt a pozíciót (a Fradi 18 pont előnnyel van velük szemben), illetve a kupát is hazavinnék idén.

Ehhez első lépésként a Videotont kell majd két vállra fektetniük, ami korántsem lesz egyszerű feladat. Aki látta a szerdai Fradi-Vidi kupameccset, az nyilván észrevette, hogy Horváth Ferenc jól összerakta a csapatot, igazán kellemtelen ellenfél a fehérvári együttes. Ráadásul itt a kiváló alkalom, hogy megelőzzék a lilákat, akik csak egy ponttal szereztek náluk többet az ősszel.

A két együttes hagyományosan parázs meccseket szokott vívni egymással. A 2015-ös esztendőben ezekből rendre a Videoton jött ki jobban: a legutóbbi négy, Újpest elleni meccsüket rendre megnyerték.

Tipp: X2 @ 1.54

Eredő odds: 5.02