Halasztott meccsel rajtol az NB1


Paks1.20  döntetlen5.50  Nyíregyháza12.00
Az úgy volt, hogy ezt a találkozót már az őszi szezon végén (télen) le kellett volna játszani, amikor két tavaszi fordulót (már-már hagyományszerűen) előrehoztak. Amúgy ezt a két fordulót azért szokták előrehozni, mert „rossz lesz az idő” kora tavasszal. Nos, úgy alakult, hogy akkor az időjárási körülmények miatt mégsem tudták lejátszani a Paks-Nyíregyháza összecsapást és elhalasztották most szombatra, ami viszont újabb nem várt problémákat vetett föl a vendégek részéről. Hovatovább pont emiatt régen volt ennyire biztos egy hazai győzelem az NB1-ben.

Ugyanis az MLSZ furfangos szabályzata miatt az új igazolások nem léphetnek pályára ezen a meccsen, mivel a mérkőzést decemberben kellett volna megrendezni (mert akkor jobb az idő is, ugye).

Télen viszont elég durva átalakuláson ment keresztül a Nyíregyháza: tizenhárom játékos távozott és nyolc új érkezett a klubhoz. Így aztán összesen 15 olyan játékosa maradt a Szparinak, aki pályára léphet a halasztott meccsen, ebből viszont egy eltiltott, kettő sérült, három pedig kapus. A dolgok jelenlegi állása szerint a kapusoknak is mezőnyben kell majd játszania, ami azért nem mindennapos és lehet, hogy így is eggyel kevesebben lesznek majd a nyíregyiek.

Ezért aztán minden hazai csapat sikerét vetíti előre, ahol egyébként számottevő változás nem történt az átigazolási szezonban, bár a Fiola-Kovács duó távozása még okozhat gondokat hátul. Az érkezőket egyelőre hagyjuk, hiszen úgysem játszhatnak.

Tekintettel a körülményekre nem igazán lehet másra gondolni, mint egy hazai győzelemre, bátrabbak akár kétgólos hendivel is megtehetik.

Tipp: Hendikeppes fogadás (0-1) Paks @ 1.62