A Haladás véget vetne a Fradi menetelésének


Debrecen1.25  döntetlen5.00  Békéscsaba10.00
A csökkentet létszámnak köszönhetően máris „körbe értünk”, azaz a csapatok egyszer már játszottak egymással. Most pedig jöhetnek a „visszavágók”, ha úgy tetszik.

A nyáron alaposan meglepte a Békéscsaba a Lokit, de aztán a Debrecen – ha nehezen is – de három ponttal távozott a Kórház utcából (2-3). Most azért alighanem sokkal simábban behúzza majd ezt a meccset a DVSC, ugyanis a Békéscsaba vendégként nem igazán brillírozik. Négy idegenbeli bajnokiból hármat teljesen simán, rúgott gól nélkül veszítettek el és egyedül Felcsútról tudták elhozni a három pontot még augusztus közepén.

A Debrecen viszont zsinórban négy bajnokin is veretlen tudott maradni, bár azt is érdemes figyelembe venni, hogy a Paks és az Újpest ellen ikszeltek, illetve ezen a négy mérkőzésen rendre csupán egy-egy gólt tudtak szerezni.

Tipp: Hazai, kapott gól nélkül @ 1.75


Videoton1.76  döntetlen3.60  Honvéd4.00
Hosszú idő után végre pont került a fehérvári edző-saga végére: Horváth Ferenc ült le a Videoton kispadjára. Ráfért már a változás a botladozó székesfehérvári csapatra és ugyan az NBIII-as Andráshida elleni 2-0-s MK győzelmet helyén kell kezelni, de talán újra kisüt majd a nap Sóstó fölött.

Ugyanakkor az a Honvéd látogat hozzájuk, amely roppant kellemetlen ellenfél tud lenni. Igaz, a hétközi kupameccsen majdnem elcsúsztak Soroksáron (csak a hosszabbítást követően tudták megnyerni 5-3-ra a mérkőzést) de nem valószínű, hogy feltartott kézzel érkeznek majd Fehérvárra.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.94


Ferencváros1.22  döntetlen5.00  Haladás14.00
Tizenegy forduló után továbbra is magabiztosan vezeti a tabellát a Ferencváros és a második helyezett Haladást fogadják, akik tizenhárom ponttal vannak lemaradva tőlük. A Fradi statisztikáját mindössze egyetlen felcsúti iksz csúfítja. Hovatovább az volt ebben a szezonban az egyetlen olyan bajnoki meccsük, ahol nem szereztek gólt.

Aztán a hétközi Magyar Kupa fordulóban tízet hintettek a zöld-fehérek a megye I-ben vitézkedő Nagyecsednek, úgyhogy a góllövéssel aligha lesznek majd gondjaik szombaton.

Bár az is igaz, hogy a Haladásnak elég masszív a védelme, a bajnokságban eddig ők kapták a második legkevesebb gólt, szám szerint hetet (a legkevesebbet az FTC kapta, négyet). A Hali jó védekezésében nagy szerepe van Király Gábornak, aki igen-igen jó formában véd a bajnokságban. Sajnos a magyar válogatott meccsein elmaradtak a bravúrjai és ha a „görög formáját” veszi elő szombaton, akkor aligha ússzák meg kapott gól nélkül a vendégek.

Egyébként Mészöly Géza vezetőedző úgy nyilatkozott a héten, hogy elvinnék a három pontot az Üllői útról. Nos, amióta a Fradi az új stadionjában játszik, azóta egyszer sem veszített bajnoki meccset hazai pályán, de a döntetlen is ritkaságszámba megy náluk.

Tipp: Félidő/Teljes Idő – Döntetlen/Hazai @ 3.90

Eredő odds: 13.24