Ha szombat, akkor NBI


Debrecen1.95  döntetlen3.30  Újpest3.75
Meglehetősen hullámzó formát mutat a Debrecen, a legutóbbi öt meccsükből két győzelem mellett háromszor vesztettek. Legutóbb szerdán, a Ferencváros elleni kupaelődöntőben kaptak egy sima hármast. Persze ehhez az is kellett, hogy már a meccs elején emberhátrányba kerüljenek, Varga „álompasszát” és Verpecz „bravúrját” követően. Otthon, az Újpest házigazdájaként alighanem nagyobb ellenállást láthatunk majd a Lokitól, bár az már napnál világosabb, hogy a szerda-szombat ritmus nem a magyar labdarúgók kedvence.

A cívisek szerencséjére az Újpest is kupaelődöntőt játszott kedden, igaz, így egy nappal többet pihenhettek, de ennek talán nincs olyan nagy jelentősége. Annak már inkább van, hogy a lilák veretlenek maradtak legutóbbi három tétmeccsükön és a szezonjukat elnézve egy ikszre bármikor jók lehetnek. Csak a rend kedvéért: kedden 1-1-s döntetlent játszottak Békéscsabán és így bejutottak az MK döntőjébe, ahol a Ferencváros lesz az ellenfelük.

Az Újpest általában jól szerepel Debrecenben, legutóbbi két meccsüket döntetlenre hozták ott és a két együttes februári meccse is pontosztozkodást hozott.

Tipp: X2 @ 1.76


Vasas2.20  döntetlen3.30  Diósgyőr3.10
Túlzás lenne azt állítani, hogy a Vasas szárnyalna, de legalább tartja a lépést a Puskás Akadémiával –jelenleg mindkét együttes 25 ponttal várja a fordulót – míg a Békéscsaba három pontos hátránnyal áll az utolsó helyen.

Az előző fordulóban a Videoton vendégeként játszottak 2-2-es döntetlent, hazai pályán meg egészen tűrhető mérlege van tavasszal az angyalföldieknek (2-1-1). A Diósgyőrrel utoljára tavaly októberben játszottak, akkor 1-0-ra kikaptak Miskolcon.

Olyan nagy gólzáporral talán most sem kell számolni, hiszen a Diósgyőr legutóbbi két idegenbeli meccsén nem tudott gólt szerezni, az előző fordulóban az MTK vendégként játszottak 0-0-s döntetlent. Az Egervári-csapat biztonságosnak mondható, tíz pontos előnnyel a markában szemléli a bennmaradásért folytatott küzdelmet a kilencedik helyről és nem lenne annyira meglepő, ha most is elszórna pár pontot.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.84


Ferencváros1.50  döntetlen3.85  MTK6.50
Mint az már följebb szóba került, a Ferencváros bejutott szerdán a Magyar Kupa döntőjébe. A bajnokságot ugye már megnyerték, úgyhogy a második helyezett MTK elleni mérkőzésnek gyakorlatilag semmi tétje nincs, hacsak a hazai szurkolók kiszolgálást nem vesszük annak.

Az MTK öt pont előnnyel áll a második helyen a harmadik helyezett Debrecen előtt, szóval olyan sok izgulni valójuk nekik sincs. Legutóbbi három bajnokiján veretlen maradt a kék-fehér gárda – mindegyik meccset pályaválasztóként játszották.

A két együttes utoljára augusztusban játszott az Üllői úton, akkor Ferencváros 2-0-ra győzött. Majd aztán novemberben jött a visszavágó, ahol az MTK nyert 1-0-ra, Torghelle Sándor góljával. A mostani találkozón talán majd mindkét csapat részéről elkönyvelhetünk gólt/gólokat.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.94