A Fradi skalpjára vágynak Mezőkövesden


Mezőkövesd4.50  döntetlen3.55  Ferencváros1.70
Parádés sorozatot produkál a Mezőkövesd, hiszen szeptember vége óta veretlen tétmeccsen Pintér Attila együttese. Az előző fordulóban 1-1-es döntetlent játszottak az Újpest vendégeként, majd kedden a REAC otthonában győztek 3-1-re Magyar Kupa meccsen. Hazai pályán a legutóbbi három bajnokijukat úgy nyerték meg, hogy csak a Videoton tudott nekik gólt lőni, úgyhogy az FTC-nek sem lesz könnyű dolga.

Az előző szezonhoz képest durván visszaesett a Ferencváros teljesítménye és itt nem elsősorban a tabellán elfoglalt helyükre kell gondolni, hanem a mutatott játékra. A sereghajtó Gyirmótot ugyan 2-0-ra megverték múlt héten, viszont a kupában csak nagy nehézségek árán jutottak tovább a másodosztályú Felcsút otthonában.

A Fradi idegenbeli mérlege ebben a szezonban 3-3-2 és a legutóbbi öt alkalommal, amikor nem ők voltak a pályaválasztók, rendre legalább egy gólt kaptak. Augusztusban 2-2-es döntetlent játszottak a Mezőkövesddel az Üllői úton és a pontosztozkodás most is benne van a pakliban.

Tipp: Első gól – Mezőkövesd 2.60


Vasas1.55  döntetlen3.65  Diósgyőr5.75
A legutóbbi négy fordulóban nyeretlen maradt a Vasas, de még így is egy pont előnnyel vezetik a tabellát az angyalföldiek a második helyezett Videoton előtt. Az előző fordulóban Kispesten szenvedtek 2-1-es vereséget és a harmadosztályú ETO elleni kupameccs is több izgalmat okozott számukra, mint arra előzőleg számítani lehetett, de továbbjutás így is összejött (2-3).

A Diósgyőr viszont kellemes vendég lehet, hiszen utoljára július közepén nyertek idegenben, azóta hatszor kikaptak és csak egyszer tudtak döntetlent kiharcolni – mondjuk az pont az Újpest elleni 4-4 volt, ami elég emlékezetes maradt. Ezt leszámítva a DVTK csak elvétve szerzett gólt idegenben, úgyhogy nagy eséllyel olyasmi találkozót láthatunk majd, amilyen a két csapat augusztusi 1-1-es döntetlenje volt.

Tipp: Gólok 2,5 alatt 1.98


Debrecen3.25  döntetlen3.20  Videoton2.10
A DVSC őszi teljesítményre lassan tényleg elfogynak a jelzők és nem a jó értelemben. A hétközi kupameccsek őket már nem érintik, tekintve hogy még szeptember közepén kiestek az előbb emlegetett Győri ETO ellen. A bajnokságban pedig továbbra is botladoznak, az elmúlt hét forduló során csak a Gyirmótot tudták megverni. Múlt héten a Haladástól kaptak ki idegenben, előtte pedig zsinórban két döntetlent játszottak: előbb a Mezőkövesddel, majd az az MTK-val ikszeltek.

Nagy változás valószínűleg csak télen lesz a Lokinál, de addig még hátra van két forduló. Most az a Videoton látogat a Nagyerdőbe, amely a harmadosztályú Budafok ellenében hasalt el a szerdai Magyar Kupa meccsen. A bajnokságban sem túl kiegyensúlyozottak, mert bár az MTK-t megverték az előző hétvégén, de ezt megelőzően a Mezőkövesdtől kaptak ki. Idegenben szeptember vége óta nyeretlenek, de egy ikszre valószínűleg még így is jók lesznek a roppant gyenge formában futballozó Debrecen ellen.

Tipp: Félidőben döntetlen 1.98