Fradi-Honvéd rangadó a 13. fordulóban


Debrecen2.02  döntetlen3.40  Vasas3.40
A szezon meglepetéscsapata egyértelműen a Vasas, amely négy pont előnnyel vezeti a tabellát a második helyezett Haladás előtt. Múlt héten fordulatos meccsen győztek az MTK ellen 3-2-re a Fáy utcában, most viszont idegenben kellene villantaniuk, ami az utóbbi időkben nem igazán ment nekik. A legutóbbi három alkalom során csupán egy pontot szereztek összesen vendégként, a Debrecen pedig hagyományosan jól szerepel hazai környezetben.

Igaz, a Loki egyelőre csak szenved ebben a szezonban, az előző fordulóban is csak egy kínkeserves döntetlenre voltak képesek a Paks otthonában (1-1). Hazai mérlegük is hagy némi kívánnivalót maga után, hiszen két győzelem és két iksz mellett kétszer kikaptak a Nagyerdei Stadionban. Érdekesség, hogy mindkét vereségük 1-0-s volt (előbb a Haladás, majd a Honvéd nyert náluk ilyen arányban).

Júliusban 3-1-re nyerte a Vasas ezt a párharcot, ugyanakkor Debrecenben utoljára 2000-ben győzött. Tekintve, hogy Leonel Pontes irányításával a Loki eddig csupán négy meccset nyert meg, könnyen lehet, hogy Vasas pontokkal távozik majd Debrecenből.

Tipp: Döntetlen vagy vendég 1.71


Ferencváros1.60  döntetlen3.85  Honvéd5.00
Valami nagyon nincs rendben a Ferencvárosnál, ez jól látszott a Haladás elleni idegenbeli bajnokin is, ahol 2-0-ra kikapott a bajnoki címvédő és igazából akkor sem szólhattak volna egy szót sem, ha ötöt kapnak. Múlt héten szinte végig elképzelés nélkül játszott az FTC, ráadásul két hátvédjüket, Nalepát és Dilavert is kiállították márpedig ők a védelem alappillérei.

Nélkülük kell tehát valahogy megoldani a védekezést és ez szép feladat elé állítja Thomas Dollt. Párszor láthattuk már, hogy semmi jóra nem vezet az, ha három védős rendszerben küldi pályára tanítványait, úgyhogy kíváncsian várjuk, hogyan rakja majd össze a hátsó alakzatot a német mester. Egyébként a Hali elleni vereség miatt ilyen-olyan retorziók érték a csapatot (hétfői szünnap helyett edzés) és az ilyesmi néha pont az ellenkezőjét váltja ki egy gárdánál. Ja, és azt se feledjük, hogy Dollt is elküldték a kispad mellől Sopronban, úgyhogy ő sem lehet majd ott a pálya mellett szombaton.

A Honvéd pedig borzasztó kellemtelen ellenfél. Csípnek, harapnak a siker érdekében és mostanában még a kapura is veszélyesek, bár Eppel, az ügyeletes gólvágójuk kihagyja majd az összecsapást.

Tipp: Gólok 2,5 alatt 1.92


Újpest1.82  döntetlen3.50  Diósgyőr4.00
Zsinórban hat bajnoki meccsen maradt nyeretlen az Újpest, a legutóbbi három fordulóban kizárólag döntetlent tudtak játszani. Múlt héten a Honvéd vendégeként ikszeltek és ugyan most a lilák a pályaválasztók, a hazai meccseiket továbbra is a Fáy utcában játsszák, mert a stadionjuk felújítása még mindig nem fejeződött be.

Az angyalföldi albérletükben pedig nem megy jól nekik, eddig csak a Paksot és a Gyirmótot tudták ott megverni. Az előző fordulóban hamvaiból feltámadó Diósgyőr ellen pedig egyáltalán nem lesz könnyű dolguk.

Az első két fordulóban hat pontot szereztek a miskolciak, utána viszont olyan mély gödörbe került a gárda, hogy ilyet még a legedzettebb diósgyőri szurkolók is ritkán élnek meg. Kilenc nyeretlen fordulót követően (melynek során összesen két pontot gyűjtött a DTVTK, két iksznek köszönhetően) a múlt hétvégén 2-0-ra győztek a Videoton ellen. A kérdés persze adott: átmeneti fellángolásról van csak szó, vagy tényleg elindult fölfelé Horváth Ferenc együttese?

Tipp: Félidőben döntetlen 2.12