Fővárosi rangadó vasárnap


Ferencváros1.55  döntetlen3.75  Paks5.50
Szerdán továbbjutott a Magyar Kupában a Ferencváros. Egy elképesztően alacsony színvonalú meccsen, nagyjából 300 néző előtt gól nélküli döntetlent játszottak a Honvéd otthonában, végül a tizenegyes párbajban jobbnak bizonyultak a zöld-fehérek. Kérdés, hogy mennyire maradt benne a lábakban a szerdai 120 perc.

Ami a bajnokságot illeti, múlt héten 2-2-s döntetlent ért el Debrecenben az FTC, ez volt a második döntetlenjük a szezonban. Most hazai pályán fogadják a Paksot és otthon egészen jó mérleggel rendelkezik a Fradi: egy Haladás elleni 0-0-át leszámítva az összes meccsüket megnyerték.

A Paks már rég kiesett az MK-ból, így legutóbbi tétmeccsüket múlt héten játszotta. A Videoton vendégeként 2-0-s vereséget szenvedtek, ez egy négy meccses veretlenségi sorozatnak vetett véget. A Paks mérlege idegenben 2-3-1, azaz a fehérvári vereségük volt az első idegenbeli vereségük.

Tipp: Ferencváros -0.75 (ázsiai hendikep) @ 1.67


MTK2.10  döntetlen3.20  Újpest3.30
Fővárosi rangadóval kezdődik a vasárnap, 208. alkalommal találkozik első osztályú bajnokin az MTK és az Újpest. Az MTK nagyszerű formában futballozik, bár a szerdai kupameccsen 2-1 arányban alulmaradt a másodosztályú Szolnokkal szemben. Augusztus óta ez volt az első vereségük tétmeccsen, a bajnokságban csak a Pakstól és a Videotontól kaptak ki. Pályaválasztóként eddig az összes bajnoki meccsüket megnyerték az ősszel, gólt csak a Ferencváros tudott nekik lőni. Emellett egyszer sem fordult elő, hogy az MTK kettőnél több találatot szerzett volna egy-egy hazai győzelmei során.

Csakúgy, mint az FTC, az Újpest is tizenegyesek után jutott tovább a kupában: a másodosztályú Ajkával 1-1-es döntetlent játszottak rendes játékidőben, és a hosszabbítás sem hozott döntést. A bajnokságban az Újpest játszotta eddig a legtöbb döntetlent, szám szerint hatot. Mérlegük 5-6-1, csak a Videoton tudta őket megverni. Az ötödik helyen álltak a 13. forduló kezdete előtt a lilák, a felsőház csapatai közül ők rúgták a legkevesebb gólt (12).

Tipp: Gólok 2.5 alatt @ 1.60


Videoton1.35  döntetlen4.30  Honvéd8.50
A Videoton is továbbjutott a Kupában, nekik viszont elég volt kilencven perc arra, hogy döntésre vigyék a dolgot (a Diósgyőrt 2-1-re verték hazai pályán). Ami pedig a bajnokságot illeti, egyedül a Debrecentől kaptak ki, a 11. fordulóban. Ezt a vereséget leszámítva az összes bajnoki meccsüket megnyerték.

Mint már föntebb volt róla szó, a Honvéd kiesett az MK-ból, és ugyanaz érvényes itt is, mint a többi kupa-csapatnál: mennyit vett ki a játékosokból a hétközi mérkőzés? A bajnokságban egyébként a legutóbbi öt forduló alatt mindössze egy pontot szereztek, idegenbeli mérlegük meg egészen hihetetlen: egy Újpest elleni 0-0 kivételével mindenhol kikaptak.

Tipp: Félidőben a Videoton vezet @ 1.80

Eredő odds: 4.81