Felcsúton a Fradi


Puskás Akadémia5.50  döntetlen3.75  Ferencváros1.55
Huszonhat ponttal a tízedik helyen áll a Puskás Akadémia és ez már csak azért is figyelemre méltó, mert ebben az évben még nem nyert meccset a PAFC. Igaz, a legutóbbi két fordulóban nem is kapott ki a felcsúti alakulat: otthon ikszeltek a Honvéddal (1-1) és a Videotonnal is (0-0).

A hazai csapatnál mindössze egy hiányzó van (Margitics Andor), a többiek egytől egyig bevethetőek. Jól szervezett, kellemetlen csapat a Felcsút, stabil védekezésből többnyire gyors kontrákkal igyekeznek operálni. Különösen hazai pályán jönnek be a számításaik, szezonbeli mérlegük 5-4-2 pályaválasztóként. Otthon ritkán kapnak gólt, akkor is leginkább csak egyet meccsenként.

Úgyhogy nem lesz egyszerű a Fradinak föltörnie a hazai védelmet, nagyjából olyan meccsre számíthatnak, mint Nyíregyházán (0-0). Egyébként a Ferencvárosnak majdhogynem hibátlan a 2015-ös mérlege, hét tétmeccsből csak az előbb említett nyíregyházi bajnokit nem tudták megnyerni.

Kedden egyébként kupameccsen 5-0-ra nyert az FTC Csákváron, így bejutott az MK elődöntőjébe. Gera Zoltán a meccs után elmondta, hogy jó a hangulat a csapatnál és mindenképpen folytatni akarják a tavaszi menetelést.

Tipp: Szerzett gólok 00:00-29:59 NEM @ 1.78


Győri ETO1.55  döntetlen3.75  Kecskemét5.50
Alighanem nincs ember az országban, aki ne hallott volna a Questor csődjéről, illetve arról, hogy Tarsoly Csabát bilincsben vitték el a rendőrök. Egy klub életében elég nehéz pillanatok azok, amikor a főszponzor tönkremegy, a másik erre azonnal kiszáll (Audi) és a tulajdonost pedig lecsukják. Na, nem mintha nem láttunk volna már ilyet, csak ezt nem árt észben tartani, ha az ETO aktuális helyzetét elemezzük.

A föntebb említett dolgok ellenére az edző, Miriuta marad a helyén és állítása szerint befejezik a szezont bár, hogy miből kapnak majd fizetést a játékosok, azt senki nem tudja. Nem mellesleg a szakmai stáb jelentős része már elhagyta a süllyedő hajót. Ilyenformán erősen kérdéses az ETO helytállása, ennek ellenére az előző fordulóban idegenben legyőzték a hullagyenge Dunaújvárost.

A Kecskemét viszont sokkal jobb erőkből áll, mint az újvárosi gárda, tavasszal mind a négy bajnoki meccsüket megnyerték, ráadásul az előző két fordulóban még gólt sem kaptak. Egyáltalán nem okozna meglepetést, ha elhoznák a három pontot a Rába partjáról.

Tipp: Vendégcsapat nyer legalább egy félidőt @ 3.05


MTK1.35  döntetlen4.50  Lombard Pápa7.50
A második helyezett MTK-nak egy pontra olvadt az előnye a harmadik Fradival szemben, miután viszonylag simán kikaptak a kék-fehérek a két héttel ezelőtt örökrangadón. A Hungária körúton továbbra is gondot okoznak a sérülések és az eltiltások, de jó hír a számukra, hogy a Pápa még sosem nyert az MTK ellen bajnoki meccset és pontot is csak kétszer szerzett.

Négy pontot gyűjtött tavasszal a vendégcsapat: hazai pályán verték 1-0-ra a Dunaújvárost, majd Győrben játszottak 0-0-s döntetlent. Az előző fordulóban a Nyíregyháztól kaptak ki 1-0-ra.

Egyik gárda sem játszik túlságosan gólgazdag meccseket eddig, talán most sem lesz ez másképp.

Tipp: Gólok 2,75 alatt @ 1.70

Eredő odds: 9.23