Evés közben jön meg az étvágy Kispesten?


MTK2.95  döntetlen3.20  Újpest2.35
Nem olyan régen játszott egymással ez a két csapat – egészen pontosan a 21. fordulóban – és most újra megmérkőznek. Akkor 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó, de a tavaly őszi összecsapásuk is ikszet hozott (2-2). Ha még azt is hozzátesszük, hogy az MTK ebben a naptári évben eddig kizárólag döntetleneket ért el bajnoki meccsen és az Újpest játszotta a legtöbb ikszet a mezőnyből (kilencet), akkor erős lehet a gyanúnk, hogy ezen a meccsen is pontosztozkodás történik majd.

Persze ez így ebben a formában nem állja meg a helyét, hiszen mégiscsak a magyar bajnokságról van szó, ahol aztán tényleg bármi megtörténhet és annak ellenkezője is. Talán a legjobban akkor járunk, ha a „mindkét csapat gólt szerez” opcióra teszünk, de ne szaladjunk ennyire előre.

A Fáy utcában albérlő státuszban lévő MTK a Békéscsabát fogadta ugyanitt a múlt héten és az a meccs 0-0-s döntetlent hozott. Viszont két meghatározó játékost elveszítették a kék-fehérek: Mato Grgic piros lapot kapott, míg Gera Dániel összeszedte az ötödik sárgáját.

Az Újpest a Debrecen házigazdájaként ikszelt az előző fordulóban (1-1), majd a hétközi Magyar Kupa meccsen 2-0-ra verte idegenben az NBIII-as Tiszaújvárost és végül 10-2-es összesítéssel jutott az elődöntőbe, ahol a Békéscsaba lesz az ellenfele.

Tipp: Mindkét csapat gól @ 1.98


Honvéd2.00  döntetlen3.30  Vasas3.60
Vaskos meglepetést okozott múlt héten azzal a Honvéd, hogy a Bozsik Stadionban 2-1-re legyőzte a listavezető Ferencvárost. Ennél talán már csak a hazai kanyarban helyet foglaló, mintegy 1500-2000 fős szkenner- és utaztatás-ellenes Ferencváros szurkoló jelenléte volt meglepőbb.

A Honvéd végül egy jó hangulatú meccsen első 2016-os bajnoki győzelmének örülhetett és most aligha érnék be kevesebbel a Vasas ellen. Ősszel egyébként 2-1-re kikaptak tőlük a Fáy utcában.

Kapaszkodik rendesen a 13. kerületi gárda, a bennmaradáshoz minden pontra szükségük van. Ehhez képest teljesen simán kikaptak az előző fordulóban Pakson (3-0), de hát idegenben eddig sem ment nekik. Sőt, mondhatni gazán elkeserítő az angyalföldiek vendégmérlege (2-1-8).

Tipp: Hazai csapat nyer legalább egy félidőt @ 1.55


Ferencváros1.38  döntetlen4.25  Diósgyőr7.50
Igencsak izgalmasra sikerült a Fradi kupameccse szerdán. A Videoton vendégeként sikerült 2-1-re nyerniük és ezzel továbbjutottak az elődöntőbe, ahol a Debrecen lesz az ellenfelük. Ezen a szerdai meccsen látszott először az a tavaszi szezon során, hogy tényleg nyerni akar az FTC és ennek érdekében mindent megtesz. Igazán veszélyessé viszont már megint csak akkor vált a Fradi, amikor a második félidőre beállt Böde Dániel és vele együtt megjött az egyenlítő gól is.

A Diósgyőr erősödött valamelyest a télen, ám az eredmények még nem a terv szerint alakulnak. Egyedül a Honvédot tudták megverni hazai pályán, emellett a két idegenbeli meccsükön nulla pontot szereztek (a múlt héten a Haladástól kaptak ki 2-1-re). Az Üllői útra sem nyerni járnak, akár egy döntetlen kiharcolása is óriási bravúr lenne tőlük.

A két együttes tavalyi meccseit rendre a Fradi nyerte és tekintve, hogy a kezdenek újra az őszi formájukban futballozni a zöld-fehérek, most is egy hazai győzelemre van a legnagyobb sansz.

Tipp: Hazai, kapott gól nélkül @ 2.18