Bravúrra készül a Balmazújváros


Balmazújváros - Diósgyőr

Eddig összességében kellemes meglepetést jelent a Balmazújváros szereplése, mivel az abszolút újonc pontot zsákmányolt Felcsúton (Videoton, 1-1) illetve a Bozsik-stadionban (2-2) a Vasastól ellenében (0-1) pedig nem feltétlenül érdemelt vereséget.

Horváth Ferenc együttesének van karaktere, de korai lenne kijelenteni, hogy ez eredményeséggel is párosul a jövőben, hiszen a tréner tavalyi ilyenkor is kiválóan állt akkori csapatával, a Diósgyőrrel, aztán minden lett a folytatás csak éppen sikeres nem. Sokan az rajt előtt egyik biztos kiesőnek könyvelték el Vajdáékat, de ha továbbra is tudják hozni ezt a felszabadult lelkes játékot, amely eddig látszott az együttesen, akkor akár még át is írhatják az erőviszonyokat a szezon során.

Ami a Diósgyőrt illet, csak leemelheti eddig mindenki a kalapját Bódog Tamás csapatának idei teljesítménye előtt, amely az eltelt három fordulóban kimondható, hogy a legkarakteresebb játékot mutatta eddig a bajnokságban! A jó játék pedig eddig pontokkal is párosult, hiszen a Vasas elleni összecsapás után (2-0) Szombathelyről is pontokkal (3-0) tért haza a miskolci legénység és nem sokon múlott a győzelem a bajnok Honvéd otthonában sem (2-2). A gárdán látszik, hogy a mesternek van egy határozott elképzelése, amelyhez a játékosok is partnerek, amennyiben meg a piros-fehérek így folytatják a jövőben úgy még rengeteg örömet okozhatnak a mellettük tűzön-vízen keresztül kitartó drukkereiknek.

Gólok: 2.5 felett: 2.00

 

Paks – Haladás

Egyelőre még csikorog a gépezet a Paksnál, amely az eltelt három forduló alatt mindössze két pontot szerzett csupán, miután legutóbb nem bírt az igencsak harmatos Debrecennel (1-1) előtte kétgólós vezetésről sikerült buknia Mezőkövesden (3-2) a nyitányon pedig szintén vezetésről kényszerült remizni az Újpesttel (2-2)-

A gárda erény és hátránya egyaránt a keret összeszokottsága lehet, mivel a játékosok zöme már egy ideje együtt játszik, de talán nem ártana egy-két új, minőségi játékos sem, aki képes lehet fazont szabni a gárdának. A tolnaiak a bajnokság „legmagyarabb” keretével rendelkeznek, hiszen a keretben egyetlen légiós sincs, ami bizonyos szempontból igencsak szimpatikus, de eredménykeszeres világunkban aligha célravezető. A tavalyi ötödik hely kétségkívül bravúros teljesítménynek számított, de igencsak meglepetés lenne, ha az „atomvárosiak” idén is ilyen előkelő helyen végeznének. Bár a gárda taktikus edzőjét Csertői Aurélt ismerve még ez sincs teljesen kizárva.

A Haladás sem szerepelt tavaly rosszul, ráadásul az külön dicséretes, hogy Mészöly Géza is bátran nyúlt a fiatalokhoz az elmúlt szezonban. Szombathelyen összességében nem működik rosszul az utánpótlás, hiszen olyan élvonalban szereplő játékosok indultak a vasi megyeszékhelyről, mint Gaál Bálint, Kovács István vagy éppen Radó András. Az már más kérdés, hogy az említett játékosok mennyire tudták-tudják kihozni magukból a legtöbbet.

Idén azonban még nem lendültek bele a játékba a zöld-fehérek, hiszen a nyitányon simán kikaptak a címvédő vendégeként (2-0) majd legutóbb a remekül menetelő Diósgyőrtől (0-3), viszont a botladozó Loki ellen otthon tudták tartani mindhárom pontot (1-0).

Döntetlen, gól mindkét csapat: 4.60

 

Puskás Akadémia – Honvéd

A múlt örökségért való háborúként is be lehetne harangozni az összecsapást, de ez alighanem lerágott csont lenne. Így maradjunk annyiban, hogy az egykori legendás ballábas játékos „új” és régi klubja találkozóján a vendégeknek áll a zászló. Nem csak azért igaz ez a megállapítás mert a regnáló bajnok utazik „akadémista” csapathoz, hanem mert a felcsútiak eddig egy árva ponttal pillanatnyilag sereghajtók a bajnokságban.

Pedig Pintér Attila együttese nem kezdte rosszul a bajnokságot miután rögtön az első fordulóban pontot szerzett a Fradi otthonában (1-1) de utána a „házi” rangadón a rövidebbet húzta a „nagytestvér” Videotonnal szemben (1-3) majd Újpesten kényszerült kapitulációra a Vasas vendégeként (2-0). A felcsúti mester szerint utóbbi találkozón teljesen beszorították az ellenfelüket a kapuja elé, de ebből adódik a kérdés, ha nem így lett volna, akkor vajon hány góllal kapnak ki a sárga-kékek?

A Honvéd eddig összességében jól teljesít, a szezonnyitón elért győzelem (Haladás, 2-0) után ugyan legutóbb nem sikerült legyőzni a Balmazújvárost, (2-2) vagy előtte a Diósgyőrt (2-2), de mindkét meccsen hátrányból fordítottak a piros-feketék, hogy aztán kicsússzon a győzelem a kezükből.

 A BL-ből kettős verséggel búcsúztak Baráthék, de megalázó különbségű vereséget ott sem szenvedtek, így elmondható, hogy a mutatott játék alapján nem lesz komoly gond az kispestiekkel idén sem, persze ez attól is függ, hogy sikerül-e megtartaniuk a Lanzafame- Eppel párost az átigazolási határidő végéig.

Vendéggól mindkét félidőben: 3.55