Az NBI második fordulójára is jut egy pesti rangadó


Diósgyőr1.88  döntetlen3.30  Újpest4.00
Idegenbeli győzelemmel kezdte a szezont a Diósgyőr, Felcsúton verték meg 2-1-re a Videotont, Bognár István két nagyszerű góljával. A jó rajt után valószínűleg az Újpest sem jelent majd akadályt a miskolciaknak, annak ellenére sem, hogy a hazai meccseit egy ideig Mezőkövesden játssza a DVTK, amíg kész nem lesz a stadionjuk.

Az Újpest olyan rémisztően gyenge játékot produkált múlt szombaton a Honvéd ellen, hogy arra elég nehéz jelzőket találni – ennek eredménye egy 2-0-s vereség volt. Még nehezebb azt elképzelni, hogy egy hét alatt képesek voltak rendezni a sorokat, már csak azért is, mert a szállingózó hírek szerint súlyos anyagi gondokkal küzdenek a lilák.

Már egy pont megszerzése is nagy bravúrnak számítana az Újpesttől, és ha még azt is megemlítjük, hogy a negyedik kerületi gárda hét éve nem tudott idegenbeli bajnokit nyerni, ha a Diósgyőr volt az ellenfél, akkor nagyjából már sejthetjük, mire számíthatunk ezen a találkozón.

Tipp: Gólok 2,5 felett @ 2.17


Haladás1.90  döntetlen3.40  Mezőkövesd3.85
Ahogyan tavaly, idén is egy Fradi elleni vereséggel kezdte a szezont a Haladás: Mészöly Géza gárdája 3-1-re veszített az Üllői úton. Nem volt túl meggyőző a játékuk, amit Király Gábor hibái csak súlyosbítottak.

A szombathelyiek Sopronban játsszák a hazai meccseiket, amíg el nem készül a stadionjuk, úgyhogy a hazai pálya előnyére talán nem is érdemes sok szót vesztegetni. Igaz, az előző szezonban hat meccsből csak egyet vesztettek el ott.

A Gyirmót ellen debütált múlt héten az újonc Mezőkövesd és nem is sikerült annyira rosszul a 2-2-es döntetlennel végződő mérkőzés. Legalábbis kövesdi szempontból végződhetett volna sokkal rosszabbul is, hiszen az 1-0-s hazai vezetés után a Gyirmót a maga javára fordította a meccset, de az utolsó percekben sikerült egy pontot otthon tartania Pintér Attila csapatának.

Tipp: Hazai és mindkét csapat gólt szerez @ 4.60


Honvéd4.25  döntetlen3.40  Ferencváros1.80
A Honvéd az Újpest idegenbeli legyőzése után otthon fogadja Ferencvárost. Ez már önmagában kellemes emlékeket ébreszt a hazaiakban, hiszen a legutóbbi ilyen alkalommal 2-1-re nyertek a kispestiek a Bozsik Stadionban.

Az oddsok alapján nem a Honvéd számít favoritnak, ám ne feledjük, hogy az FTC szerdán 120 percet játszott a Bajnokok Ligájában, plusz a tizenegyespárbaj. A történet végét már ismerjük és szinte kizárt dolog, hogy egy ilyen kiesés után már most szombaton egy ütőképes gárda lépne pályára zöld-fehérben.

Nagy eséllyel a Honvéd bedarálja majd az FTC-t, a vendéggyőzelmet még ebben a végtelenül ad hoc magyar bajnokságban is szinte teljes biztonsággal kizárhatjuk.

Tipp: 1X @ 1.91