Az MTK után a Debrecen is megverné a Fradit


Honvéd1.70  döntetlen3.50  Békéscsaba4.50
Emlékszik valaki mikor nyert utoljára bajnoki meccset a Honvéd? Nem? Senki? Nem csoda, hiszen egészen szeptember végéig kell visszapörgetnünk az eredményeket ahhoz, hogy legutóbbi győzelmüket megtaláljuk. Azóta négy vereséget és egy 0-0-s döntetlent tudtak fölmutatni, ami ebben a harmatos magyar mezőnyben szinte már bravúros.

Marco Rossi nemrég úgy nyilatkozott, hogy jelenlegi helyzetükben minden meccs nehéz és hát ezzel nehéz is vitatkozni. Már csak azért is, mert a Békéscsaba határozottan kezdi magát összeszedni: múlt héten kiejtették a kupából az MTK-t, majd lendületből verték hazai pályán a Puskás Akadémiát.

Az elég valószínű, hogy küzdelmes és meglehetősen alacsony színvonalú meccset láthatunk majd, ahonnan a Békéscsaba akár még ponttal is távozhat. Legalábbis erre utalnak Zoran Szpisljak szavai, aki fölhívta arra a figyelmet, hogy zárt védekezésből indított kontrákkal operálnak majd szombat délután.

Tipp: Félidőben X @ 2.10


Videoton1.75  döntetlen3.40  MTK4.40
Zsinórban két bajnoki meccset is megnyert a Videoton: előbb a Diósgyőrt verték 2-1-re, majd a Vasast 2-0-ra. Ezen a meccsen is ők számítanak favoritnak, hovatovább az MTK utoljára 2010-ben tudott pontot rabolni Fehérvárról.

Az előző forduló legnagyobb meglepetését egyértelműen az MTK szolgáltatta azzal, hogy a 208. örökrangadón 1-0-ra megverte a Ferencvárost a Fáy utcában. Kétarcú csapat a kék-fehér gárda, hiszen előtte meg a Békéscsabával szemben maradt alul a Magyar Kupában.

Egyik csapat sem játszik mostanában különösen gólgazdag meccseket, de ez az MTK-ra meg különösen igaz. A legutóbbi négy találkozójukból egyik meccsen sem született egy találatnál több, gólzáporra most se nagyon számíthatunk.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.67


Ferencváros1.50  döntetlen3.80  Debrecen6.00
Amint az már föntebb szóba került, egészen az előző hétvégéig tartott a Fradi veretlenségi szériája, már ami a bajnokságot illeti. Az MTK-tól elszenvedett vereséget megelőzően utoljára a Diósgyőr verte meg őket, még 2014 októberében.

Egyébként a múlt hét nem alakult valami fényesen a zöld-fehérek számára: előbb kikaptak Csákváron Magyar Kupa meccsen 4-3-ra (bár a továbbjutásuk így sem került veszélybe), aztán jött hétvégi vereség. Hullámvölgyről viszont még talán korai lenne beszélni, majd esetleg akkor kerülhet ez szóba, ha szombaton hazai pályán is kikap az FTC.

A Debrecen márpedig győzni megy, legalábbis Kondás Elemér ezt nyilatkozta. Azt is hozzátette, hogy gólokat akarnak lőni (mégis melyik csapat nem akar?) és ebben látja a siker zálogát a cívisek edzője. Ugyanakkor Máté, Varga, Kulcsár és Zsidai játékát nélkülözni kényszerül a vendégcsapat. A hiányzók közül Máté Péter este a legérdekesebb: a csakfoci.hu információ szerint a játékosnál kimerültséget (!) állapítottak meg az orvosok és idén emiatt már nem is lép már pályára. Ezzel jár az öldöklő küzdelem, melyet a Mennyei Bajnokságban hétről-hétre át kell élniük a játékosoknak...

Tipp: Gólok 2,5 felett @ 2.00

Eredő odds: 7.01