Az első és a második helyezett csatáját hozza a 14. forduló


Vasas3.20  döntetlen3.00  Videoton2.25
A forduló rangadóján az NBI első két helyezettje méri össze az erejét. Klubszimpátiától függetlenül minden elismerést megérdemel a Vasas, amely épphogy csak bennmaradt az első osztályban, most meg öt ponttal vezeti a tabellát, 9-1-3-as mérleggel. Múlt hétvégén Debrecenben tudtak nyerni 2-1-re az angyalföldiek, majd a szerdai Magyar Kupa találkozót is sikerrel vették: az NBIII-as Csorna vendégeként győztek 7-2-re.

A két együttes július végén találkozott utoljára, akkor a Vasas 2-1-re verte a Videotont Felcsúton. A fehérváriak nyilván szeretnének emiatt visszavágni, ám ez nem lesz egyszerű a Fáy utcában. Ugyanis otthon a Vasas csak egyszer kapott ki, öt meccset pedig megnyert. Ráadásul összesen csak négy gólt kaptak eddig hazai környezetben, ebből kettőt az MTK rúgott nekik két héttel ezelőtt.

A Videoton is jó formában van. Igaz, a válogatott meccsek miatti szünet után becsúszott egy diósgyőri vereség, de aztán 5-1-re verték a Paksot felcsúti albérletükben. A szerdai Magyar Kupa találkozót ők is sikerrel vették, Makón nyertek 6-1-re. A Videoton idegenbeli mérlege ebben a bajnoki szezonban 3-1-2 és bár az oddsok alapján a meccs favoritjának tűnik, azért egyáltalán nem lenne meglepő, ha pont nélkül távoznának Angyalföldről.

Tipp: Hazai 3.20


Diósgyőr5.00  döntetlen3.65  Ferencváros1.60
Diósgyőrben nagyon várják ezt a találkozót, állítólag már jegyet sem lehet kapni a meccsre. A nagy érdeklődés elsősorban annak szól, hogy ez lesz az utolsó meccs a DVTK régi stadionjában, hamarosan elkezdik az aréna átépítését (egyébként a Vasasnál is pont ugyanez a helyzet).

A tizenegyedik, azaz kiesést jelentő helyről várhatja ezt a fordulót a Diósgyőr, de biztató lehet a miskolci drukkerek számára az a tény, hogy az elmúlt két fordulóban négy pontot szerzett a csapatuk. A Vidi elleni 2-0-s győzelem már szóba került föntebb, múlt hétvégén pedig 4-4-es döntetlent játszottak az Újpest vendégeként. A Magyar Kupában is nyert a Diósgyőr, bár az 1-0-s győzelem a harmadosztályú Salgótarján ellen kicsit soványnak tűnik.

A Ferencváros július végén alaposan elverte a DVTK-t (6-2) és most is a zöld-fehérek számítanak a meccs favoritjának. Ugyanakkor a Fradiból szinte teljesen hiányzik az az átütő erő, amely jellemző volt rájuk az előző szezonban. Ez főleg idegenben szembetűnő. Vendégként utoljára Gyirmóton tudtak nyerni még augusztus közepén, azóta háromszor jártak vendégségben és kikaptak az MTK-tól, illetve a Haladástól és ikszeltek a Videotonnal. Idegenbeli mérlegük 2-2-2, de még döbbenetesebb az, hogy hat meccsen csupán négy gólt szereztek.

Tipp: 1X 2.16


Paks2.40  döntetlen3.15  Újpest2.80
Két meglehetősen gyenge formában lévő csapat találkozik szombat este hatkor Pakson. Fogalmazhatunk úgy is, hogy az NBI két döntetlenkirálya játszik majd egymással, hiszen az Újpest összesen ötször, míg ellenfele hatszor ikszelt az elmúlt 13 fordulóban.

A hazai együttes két döntetlen után kikapott az előző fordulóban a Viditől, majd pedig Balmazújvárosban hasalt el a Magyar Kupában (3-2). Nem a legjobb előjelek. Viszont hazai pályán még veretlenek az atomvárosiak, mérlegük 1-5-0.

Az Újpest zsinórban négy döntetlent játszott a bajnokságban, majd aztán Mádon tudott nyerni 4-0-ra a szerdai MK meccsen. A Paks kifejezetten mumusnak számít náluk, annak ellenére, hogy július végén 1-0-ra megverték őket. Előtte ugyanis hat tétmeccsen keresztül nem bírtak a Pakssal.

Tipp: Félidőben X 1.96