Nagy a tétje a ma esti El Clásiconak


Barcelona 1.70, döntetlen 4.00, Real Madrid 4.50
A szombati El Clásico előtt bemelegítésképp ma a spanyol kupában is összecsap a Real és a Barca. Gyorsan tegyük hozzá, hogy a mainak jóval nagyobb a tétje, hiszen a győztes bejut a kupadöntőbe, míg a bajnokságban a Real már aligha hozza be lemaradását a Barcelonával szemben.

Az első mérkőzésén 1-1-es döntetlen született Madridban, úgyhogy meglehetősen nyílt a párharc. Azt gondolhatnánk, hogy a Camp Nouban nehezebb dolga lesz a Realnak, azonban a közelmúlt statisztikáiból kiindulva ez nem ennyire egyszerű. Ugyanis a Real valamiért jobban szerepel Barcelonában. Az utóbbi tíz Barcelona – Real Madrid párosításon a Királyi Gárda három győzelmet, három döntetlent és négy vereséget könyvelhetett el.

Mourinho minderről annyit mondott, hogy „ez a meccs teljesen más lesz, ahogy mindegyik az. Semmi köze nem lesz az előzőekhez. Ráadásul a köztük eltelt idő is túl nagy. Hónapokkal ezelőtt volt az utolsó alkalom, mikor játszottunk ellenük itt." Mindenestre Jordi Roura, a Barca mestere azt várja, hogy a Madrid előretolt védekezést és kemény letámadást fog alkalmazni, hiszen mindenképp gólt kell szerezniük, ha tovább akarnak jutni. Márpedig a Madridnak tovább kell jutnia, ha nyerni akarnak valamit az idén. A bajnoki cím már rég elszállt, és a BL-ben sem áll túl jól a szénájuk.

Ha már BL, a Barca múlt heti milánói fiaskójával mintha kicsit megdöccent volna az eladdig száguldó szekér. Messi egy interjúban azt mondta erről, hogy, „nem szabad túlságosan komolyan venni sem egy adott eredményt, meccset, mint a Milan elleni vereséget, vagy a Sevilla elleni első félidőt. Össze kell szednünk magunkat, és a korábbi élményeinkre, játékunkra koncentrálva nekifutni a döntő találkozóknak.” Az argentín sztáron nem múlik semmi, azzal, hogy a Sevilla ellen eredményes volt a hétvégén, folytatódott az elképesztő sorozata: 15 egymást követő bajnokin szerzett gólt.

A Real is nyert a bajnokság múlt heti fordulójában (a Depor ellen 2-1-re), ám ők sem brillíroztak, csakúgy, mint legnagyobb vetélytársuk. Ilyen körülmények között gyakorlatilag bármi lehet a ma esti Clásico végeredménye.

A Barcelona (minden meccset figyelembe véve) 22 mérkőzés óta nem kapott ki a Camp Nouban, négy döntetlen és 18 győzelem a mérlegük. Azonban a legutóbbi hat Clásicoból csak egyet tudtak megnyerni, három döntetlen és két vereség mellett.

Eddig 223 alkalommal csaptak össze a katalánok és a királyiak, 88 meccs Real győzelemmel, 48 döntetlennel, 87 pedig Barcelona győzelemmel végződött.

Messi eddig 23 El Clásicon lépett pályára és tizenhét gólt rúgott, ez eddig abszolút klubrekord. C. Ronaldo is iparkodik, a legutóbbi hat Barcelona elleni meccsen hétszer talált a kapuba.

Tipp: Az első gólt a Real lövi @ 2.40