Na de mi lesz Dzsudzsákkal?


Napi szinten jönnek a hírek Dzsudzsák Balázzsal kapcsolatban, hol egyik, hol másik nagy klubbal hozzák hírbe. Azt beszélik, hogy a török Galatasaray (6.00) is leigazolná a magyar válogatott szélsőt. Legalábbis a német és a török sajtó (na meg persze a magyar) cikkezett erről rendesen. Az isztambuli klubnak kétmillió eurót kéne Dzsudzsákért kicsengetnie, akinek nem mellesleg télen lejár a szerződése.

Ezért aztán a Dinamo Moszkva akkor jár jól Balázzsal, ha most eladja vagy pedig sikerül vele szerződést hosszabbítani (2.50). Igen ám, de arról is hallani, hogy az UEFA pénzügyi vizsgálatot indított az orosz klubnál, aminek akár az európai kupákból történő kizárás is lehet a vége. Ennélfogva jelenleg az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy Dzsudzsák eligazol.

A bökkenő csupán az, hogy a kapusok és a Lamborghinik réme nem olcsó. Egyrészt a Dinamo nyilván keresni akar rajta, másfelől a fizetése sem alulról karcolja a magyar minimálbért. Így például a Hertha (1.65) gyakorlatilag kiesett pikszisből, mert ennyi pénzt nem tudnak kigazdálkodni. Vagy hát legalábbis ezt hangoztatják, ki tudja, mi folyik a háttérben. Mindenestre nem lenne rossz, ha Dárdai keze alá kerülne Dzsudzsák.

Aztán itt van a legfrissebb pletyka, miszerint a szintén isztambuli Besiktas is szívesen látná soraiban a magyar szélsőt (31.00). A pénzt pedig az egykori Chelsea-csatár Demba Ba eladásából teremtenék elő.

Persze itt vannak azok a klubok is, melyek minden egyes átigazolási szezonban szóba kerülnek, de valahogy soha nem lesz belőle semmi. Például a Lazio (41.00), Inter (61.00), Liverpool (61.00) trió rendszeresen képbe kerül Balázzsal –az újságok hasábjain. Erre inkább azért lehet szükség, hogy magasan tartsák Dzsudzsák amúgy sem alacsony árát.

Bárhogy is alakul a válogatott szélső sorsa, egy a lényeg: szeptember negyedikén a románok ellen nagyon jó lenne, ha megint beverné. Most elég lesz húszról is.

Tipp: Dzsudzsák a Galatasarayba igazol @ 6.00