Most akkor Schweinsteiger tényleg otthagyja Münchent?


Az elmúlt napokban egyre-másra jelentek meg az olyan újságcikkek, melyek rendre tényként közölték: Bastian Schweinsteiger eligazol a Bayern Münchenből. Sőt, néhány jól értesült zsurnaliszta azt is tudni véli, hogy a kőkemény középpályás a Manchester Unitedba tart és Angel Di Maria érkezik majd a helyére.

Nos, az kétségtelen, hogy a manchesteri csapatra ráfér az erősítés, mint ahogyan az is, hogy a Realból érkezett Di Maria nem váltotta meg a világot az előző szezonban. Az is igaz, hogy az argentin szélső akár távozhat is, és már hírbe hozták a bajorokkal (na meg a Barcával és a PSG-vel is).

Visszatérve Schweinsteigerhez, a 30 éves játékos 1998-ban került a Bayern Münchenhez és nagyjából 2002 óta alapembere a bajor csapatnak. Már csak ezért is furcsa, hogy a távozásáról cikkeznek. Másfelől pedig úgy hírlik, hogy bérvita miatt tényleg otthagyhatja Münchent, hiszen nem fogadta el az új szerződését – a régi egyébként 2016-ban jár le.

Tovább erősíti a manchesteri szálat, hogy Louis van Gaal és Schweinsteiger között igen jó a kapcsolat, hiszen a holland mester két éven át irányította a Bayernt. Ilyenformán elképzelhető, hogy a német válogatott klasszis könnyebben rábeszélhető a váltásra.

Persze mindez nem más puszta találgatásnál, nem látunk a kulisszák mögé. Annyi biztos, hogy mind a két klub elég jól járna Schweinsteigerel.

Tipp: Schweinsteiger marad Münchenben @ 1.72