MK döntő: Ez lesz a negyedik derbi a szezonban


Újpest5.25  döntetlen3.65  Ferencváros1.55
A szezonban negyedik alkalommal találkozik a két ősi rivális. Az előző három összecsapás a bajnoki pontokért zajlott: egy FTC győzelem mellett egy döntetlent és egy újpesti sikert láthattunk. Érdekesség, hogy a Fradi hazai pályán nem tudta legyőzni egyszer sem az Újpestet ebben a szezonban, tavaly decemberben 1-0-ra nyertek a lilák, majd két héttel ezelőtt 2-2-es döntetlent játszottak a csapatok.

Kupameccsen végeredményt (vagy akár csak győztest) megjósolni elég kockázatos vállalkozás, egy kupadöntőre ez pedig fokozottan igaz. Óriási közhely ugyan, de tényleg bármi megtörténhet. Még maguk a játékosok és az edzők is olyan semmitmondó nyilatkozatokkal jönnek ilyenkor, hogy az embernek tényleg az az érzése támad, hogy valóban létezik valamiféle adatbázis, amiből ilyenkor előszedik a sablon mondatokat.

Szorítkozzunk hát a tényekre, hátha az segít. A szezonban lejátszott három fővárosi derbin rendre az Újpest szerezte meg a vezetést, kétszer még az első félidőben. Ez most sem annyira elképzelhetetlen, főleg ha figyelembe vesszük a Fradi legutóbbi pár tétmeccsét, ahol igencsak szürkén futballoztak a zöld-fehérek.

A 0-1-es újpesti siker kivételével ebben a szezonban mindkét csapat gólt szerzett az adott derbin és erre most is bőven van esély.

Tavaly a Ferencváros nyerte a Magyar Kupát, akkor a Videotont győzték le könnyedén (0-4), most egy ilyen fölényes győzelem elég meglepő volna. Tavalyelőtt viszont az Újpest hódította el a Kupát, ők a Diósgyőrt tizenegyespárbajban múlták felül 1-1-es döntetlent követően.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.97