Mit hoz a jövő Manchesterben?


Lassan el kellene gondolkodnia Jose Mourinhónak. Hogy annyira kell-e neki az a fránya edzői munka a Manchester Unitednél. Abban a városban, ahová a másik főkalandor már eladta magát. Igaz csak nyártól, de Josep Guardiola főmászter lesz a City parancsnoka. Az ősi ellenség. A soha, de soha ki nem ürülő pénztárcával. Pláne, hogy előtte görbegatya a sajátját repedtre tömi. Eddig sem attól volt a katalán élete izgalmas, hogy hétfő reggel az üvegvisszaváltónál tipródott a többi droiddal.

Guardiola Münchenben is szépen apasztotta a Bayern kasszáját, de hát ki az a bolond edző, aki nemet mond évi 12 milka ajróra. Adták, vette. No de aztán Angliában még keményebb lesz az apanázs. Ráadásul Pepet iszonyatosan durván akarják az arabok. A referencia is pöpec, hiszen Guardiola – a rossz nyelvek szerint – jó nagyot taszított a haverokkal a katari sivatagi vb megvalósulásának irányába…

De vissza Mourinhóhoz. Aki cseppet meglepődött, hogy kidobták a Chelsea-től. Amúgy jogosan. Annyira azért Roman Abramovics sem hülye, hogy megegye: tényleg mindenki a kékek és a”Spéci Egyes” ellen harcol. Végül csak kirepült. Majd csendes, lopakodó offenzívába kezdett! Pont jól jött neki, hogy a holland labdarúgás Gőgös Gúnár Gedeonja hibát hibára zsúfolt a Unitednél, és persze LvG mindenkire ráverte a csúfot! Csak magát nem hagyta a slamasztikában. Addig-addig balfékezett a szép ember, hogy most már tényleg mindenki arra vár, mikor távolítják el Gál Lajost.

Ze Mourinho meg beleerősített. Óvatosban becsúszatta az önéletrajzát az Manchester United vezetőinek kezébe. Majd csendben várja, hogy kitúrják LvG-t a posztról. Igen ám, de nem számolt a vörösök nagy öregjeivel. Akik szeretik a küzdő típusokat, de az alattomosakat nem. Alex Ferguson és Bobby Charlton királynői lovagok masszívan blokkolják David Gill legendával Ze érkezését. Mi lehet az ellentábor kialakulásának oka? Csak tippelni lehet, hiszen a közönség meg még egy erős főmufti kapaszkodnak a portugál gyapotszedőbe. Hasonló volt a ribillió, amikor Sven-Göran Erikssont gyömöszölték az angol szövetségi kapitány szerepébe, de a svéd az angol válogatott eredményeivel csöndre intette a hőzöngőket.

Itt viszont pont zavarosabb a helyzet. Kérdés, hogy mennyire erősek a nagy öregek? Meg mi lesz Ryan Giggs lehetőségével? Ő is kapar nagyon, de sokak szerint indokolatlanul...

Fogadjunk már, senki sem tudja kinek a befutója lesz a győztes!

Fogadj arra, hogy ki lesz a Manchester United következő edzője!