Milyen lenne az élet Wenger után?


A héten jönnek a visszavágók a Bajnokok Ligájában. Hosszasan analizálja a világ azt, hogy a PSG elleni látványos buktát ki sütötte ki a Barcának? Az is kellően birizgálja a futball planétát, ki koptatja majd Luis Enrique lócáját a jövőben? De az Arsenal háza táján is mocorognak, igaz a Bayern elleni meccset követően kisebb voluméval, de megszólaltak Nick Hornby véres szájú cimborái. Mi a francnak kell még Arsene Wenger? Ki kíváncsi még a felhúzhatatlan cipzáras kabátra? Mit akarhat még Möszjő Sovány?

Kegyetlenül belemartak az Arsenal trénerébe! Különösebb megértés vagy tisztelet nélkül ütötték verték. Azt, akinek éppen eleget köszönhetnek! A nyálas brit ködből kiemelte és büszkévé tette az angol foci armada Ágyús szakaszát. Hiszen már Cromwell is kimondta: „Bízz Istenben, tartsd szárazon a puskaport és tartsd be Wenger utasításait!”

Öreg Veres Orr, vagyis Alex Ferguson után ő maradt az egyetlen dinoszaurusz a ligában. Ezt egyfelől írhatjuk a kapkodó, illuzionista klubfejek számlájára és egyben a játékosok nyegleségére. Pedig aztán a PL-ben semmi, de semmi nem változott a háború óta! Ugyanaz az agyatlan foci, előre rúgják a labdát, aztán valakinek csak beleakad a fejébe, esetleg mamlasz a kapus és benyeli potyagólnak. Hívhatnak ida légiósnak, akit akarnak, semmi sem változik.

De! Egy valami mégis! A jegyárak! Ami miatt amúgy hőbörögnek páran, de a papírlap finomságú fish and chips kiveszi még az indulatnak a csíráját is az agyakból. Bezzeg magyarázni azt tudnak! Wenger után beleálltak az egyetlen labdarúgónak mutatkozó sportolóba, Alexis Sanchezbe. Fölöslegesen izgatták magukat.

Tegyük fel, hogy mondjuk Arsene tényleg lelép, például az éppen edzőválságban evickélő Barcelonához. Akkor ki megy a helyére? Az lesz, mint amit a Manchester Unitednál láthattunk?

Alex Ferguson után mi az öröme a rögeszmés MU drukkereknek? Tényleg, mi a boldogság nekik? Nem kell indulni a BL-ben? Sorban jöttek az okosok, aztán gyorsan el is tűntek az Old Traffordról. Még ma is imádkoznak „Szőralexnek”, hé Góré, kellene megint egy jó kis vezető, mert a csapat csak a szégyenben merítkezik. Ezek mind csak imitátorok, csalók, szemfényvesztők, nem edzők!

Fogadjunk, senki sem mérte fel az Arsenalnál, milyen lenne az élet Wenger után.