Milyen lehet Storck valójában?


Nagyon kedvelem Ághassy Attila írásait. Tanulságos, érdekes, figyelemre méltó alkotások. A legutóbbival pedig nyilvánosságot adott egy kellemtelen jelenségnek. Igazából nem is az író, hanem a beszélő, azaz Sztancsik Tamás személye fontos a cikkben! A magyar válogatott sajtófőnöke, pardon, már csak volt sajtófőnöke öntötte tele tiszta vízzel azt a poharat, aminek a csillogása egészen az Eb-döntőig látszott. Mostanában kicsit opálosabb a jelenség.

És most nem is arról írok, hogy korábban, az epicentrumtól nagyon messze én is jeleztem: a góré körül nincs minden rendben. Ez igazán semmi ahhoz képest, hogy most miről mesélt a belső ember! Végre valaki vette a bátorságot és kicsit visszahozta a földre a német edzőt. Vagy ha őt nem is, de legalább valakit a környezetéből, aki megrántja a gyeplőt! Hóha, hóóó!

Rengeteg ellentmondásos esemény szaggatja a német munkásságának könyvét! De muszáj volt csendben nézni az ember egyre inkább mindenki fölé emelkedését, hiszen Franciaországból egyenesen a mennyországba került a magyar válogatott Storck közreműködésével.

Most is nyugodtan kellene nézni a vb sorozás elé, de a jelzés talán még időben jött, hogy nem ez a jó irány! Ez a szürke hajú férfi egészen szerény tervvel érkezett Magyarországra Kazahsztánból, ahonnét bukott edzőként távozott! Kazahsztán, emberek! Most meg itt!

Mint egy korty víz, olyan jól jött neki Dárda Pál hívása. Később maga mellé vette a játékosként tényleg géniusz, de vitatott személyiségű Andy Möllert. Aki menedzserként inkább sikertelen volt, mint sikeres. Viszont az arca mindig kellemesen mosolygós és csillogó. Azért az Eb-n elképedve kérdezte Juhász Rolandtól, hogy honnan ismeri Romelu Lukakut…

Vagy a kapusedző, Holger Gehrke. Aki egyébként tényleg Bundesliga kapus volt, egy erősen közepes, igazából az edzőséghez korrekt alapot nem szolgáló, semmilyen csapatnál. Erre most a válogatottnál trenírozza a portásokat! Semmi komoly előélet, csak a spanság Storckkal. Meg a többi megváltóként érkezett, rengeteg német utánpótlás edző, akik közül a sikertelenség vagy az elviselhetetlenség adott kilépő kártyát a nemzeti csapatból.

Lesz-e Ághassy írásának következménye? Fogadni semmiben sem mernék erre...