Mi lenne, ha a magyar válogatott játékosai tényleg a világ élvonalába tartoznának?


Azért az óriási szerencse, hogy kevés magyar labdarúgó tartozik a világ topbajnokságaihoz. Valószínűleg megőrülne, mondjuk az Arsenal mestere, Arsene Útwenger, ha mondjuk ügyeletes támadózseni honfitársunk a vb-selejtezőkre hivatkozva lemondana pár Premier League mérkőzést. Pláne, ha bombaformában focizna, és a csúcson érkezne a magyar válogatott kikérője.

Esetleg hasznos lenne Mourinho szájtajtékja elől esernyő alá menekülni, ha kedvenc magyar védőjátékosa éppen lelépne a Feröer-szigetek elleni összetartásra, ami pont három munkahétre, de legalábbis az Angliában látott módon négy, esetleg öt meccsre kivonná őt a nagy menetből.

Arról nem beszélve, hogy a zsíros gazdag klubtulajdonosok helyből irtóznak az összes válogatott előkészületi meccsétől, és kerülik az ilyen szitukat, mint a szabadnapos vámpír Wesley Snipes-t. Naná, hogy paráznak, mert a mindenféle csotrogány felkészülési viadalokon mindig ott kóvályog az a vészhelyzet, hogy valami buzgómócsing kiüti a munkából a klub legdrágább lábú, de most címeres mezben fetrengő, amúgy legragyogóbb játékosát. Mondjuk egy jóféle keresztszalag szakadással. Ha a doki meg béna, akkor egy elfelejtett porcműtéttel. Irtóztató, mert a táppénzesnek a klub kötelezően adja a giga fizetést, de a csóka meg közben csak rehabilitál, rosszabb esetben piázik valami nagy hírű klubban, esetleg jól összetöri magát egy méregdrága verdával, épp a terápiára menet. Pont 230 km/h-s sebességgel. Na, ez a pech és szívás kombó.

De idehaza nem fenyegeti a vitézeket ez a veszély, szépen kóteroznak Telkiben, a nyugodt környezetben, ahol a legközelebbi shopizási lehetőség egy unalmas kisbolt, az is kegyetlen messze. Gyalog. Jó kitalált mindent az edző bá’.

Apropó edzők! A héten szépen belecsavarodtunk az angol marhahús evő társadalom tréneri részének zavaros ügyeibe. Allerdyce, Hasselbaink, a végére meg a régi ismerős, Piszkos Harry vagyis Harry Redknapp. Ő már megfürdött egyszer a szennyes vízben. Akkor bemártották egy játékosok ügynökeiktől vagy a klubtól szépen lehúzható pénzek zsebre tételével. Ott, ahol annyira vigyáznak a tisztaságra és a királynőre. Erre tessék, itt a cáfolat. Mammon, a pénz istene Angliában is bőven tart híveket.

Fogadjunk, hogy a piszkos ügyek kiteregetésének még nincs vége a brit újságokban!