Mester és tanítványa


Azt hiszem, tök mindegy, hogy kit neveznek a Real vezetőedzőjének! Lehet ő mondjuk Zinedine Zidane, akit amúgy végtelenül sok fociőrült tisztel. Még a Materazzit lefejelős, emiatt a vébét bebukó sztoriját is sikerült úgy alakítania, hogy a gall kakasok könnyek között verik a fejüket a falba. Nincs aranyérem, de Zizou talpig férfi volt, ahogyan bosszút állt az édesanyját és tesóját ért beszólás miatt.

Kegyetlen jó spíler volt, ahogyan felcsűrte a Leverkusen ellen a filkóba a ballont, attól még most is mindenki lepetézik. A Dupla Zidane-t (két különböző talppal kétszer, két irányba elhúzva a labdát) ha valaki megkapja az ellenfelétől, percekig áll a játék, persze mennyei szinten, a nyerítésszerű röhögés miatt.

Meg a ’98-as vb döntő, ahol egymaga aprította szálkára a brazil mágusokat. Parádé, csillogás, a legenda megszületése! Oh, Mon Dieu!

De edzőként a francia még nem meggyőző, és itt jön be Cristiano Ronaldo személyisége. Zsíros Benítez utálta a portugált, bukott, Mourinho annak idején végső kétségbeesésében megtalálta CR-t a sikertelenség miatt, mehetett a levesbe. Ferguson kitanítatta, hozott is neki dicsőséget, meg persze égést, mert elengedte. Nyilván erre a véreres manchesteri kömény mag tagjai szétrúgnának, mert ők nem a luzitán távozásában látják a lejtőre állást.

Zidane nem akkora penge az edzői munkában. Hullámzó. Ha a Real hetese úgy érzi, trénere elismeri a zsenialitását, akkor beindul. Szétszaggat mindent, ha kell. Beizzítja az embereit, tüzet okád a nézőtérre. De ha nem érzi a bizalmat, szörnyű dolgokra képes. Akár edző buktatásra is.

Jöhet bármilyen okostojás, ha Céer beindul, kifekszik mindenki, aki a portugál válogatott útjába áll. Cefet érzés lehet az edzőbának azon mantrázni, hogy vajon jót szólt-e az edzésen a portugálnak, és ha nem, akkor vajon nem fogja-e őt emiatt elintézni a következő hetekben…

Most csak Ronaldóról írok, mert ő lökte tovább a Realt a Bajnokok Ligájában, de ez ugyanígy érvényes a kis argentin, Barcelonás, "panamai ofsoros” csókára, Messire. Hasonlóan érzi ő is az erejét.

A Realnak CR, a Barcának Messi, a Lokinak Tisza, a Diósgyőrnek Koman.

Na jó, fogadjunk, hogy ezen most röhögtök!

Fogadj Bajnokok Ligája meccsekre!