Megküzdünk Feröerrel a harmadik helyért


Magyarország–Feröer
Felesleges sok szót pazarolni a svájci bohózatra. Egyfelől már előre borítékolható volt az égés (mondjuk ez az 5-2 minden előzetes várakozást alulmúlt), másrészről pedig mindenki láthatta mi történt, plusz sokan leírták már, amit le kellett.

Persze Storck a svájci meccsben is látott pozitívumokat, mint például, hogy próbáltunk támadásokat vezetni (!) és végül lőttünk két gólt (!!!) meg egyébként is: „a legnagyobbakkal egyszerűen nem vagyunk egy szinten, nem tudjuk velük felvenni a versenyt”. Még szerencse, hogy egy hónappal ezelőtt ennek pont az ellenkezőjével sikerült teleharsognia a médiát, hogyaszondja’ „erős, jó keretünk van, és bárkivel felvesszük a versenyt.” Bámulatos ez az asszimiláció. A következő állomása ennek a tradicionális magyar balsors folyamatos felhánytorgatása, a játékvezetők hibáztatása, illetve a hátvédek frontérzékenységére való hivatkozás lehet. Ezt már nem biztos, hogy meg kéne várni.

Na, de nézzük ezt a jó Feröert! Óriási csatát kell majd velük vívnunk a csoport harmadik helyezésért és ezt még leírni is borzasztó. Ugyanis ők mindössze egy ponttal gyűjtöttek kevesebbet nálunk és amúgy nem múlott sokon, hogy ne előzzenek le minket még szombaton. Ha a kapufáról befelé pattan a labda és legyőzik a letteket… De aztán nem így történt és 0-0-s döntetlennel végződött a Feröer–Lettország mérkőzés.

Egyébként meg a legutóbbi Eb-selejtezők során játszottunk már Feröerrel és sikerült (nagy nehezen már akkor is) oda-vissza verni őket. Ebben a vb-kvalifikációs sorozatban viszont ez már biztos nem így lesz, hiszen kint gól nélküli döntetlent hozott össze a magyar válogatott és ugyan az oddsok alapján abszolút esélyesei vagyunk a keddi találkozónak, egy ilyen mentálisan megreccsent nemzeti tizenegy garantáltan megszenved majd a harapós feröeriek ellen.

Hacsak nem lesz olyan szerencsénk, mint Lettországgal szemben volt bő egy hónapja, mert egy korai gól könnyen eldöntheti a meccset a javunkra. Ugyanakkor nem is olyan régen láthattunk már olyat, hogy Feröer 1-0-ra vezetett itt egy félidő után és akkor Böde mentett meg minket két parádés találattal. Ő most is ott van a keretben, de annyira formán kívül játszott egész ősszel, hogy aligha kap lehetőséget a kezdőcsapatban.

Viszont jó hír, hogy Dzsudzsák és Fiola letöltötte az eltiltását és ott lehetnek a pályán. Bár a legnagyobb kérdés inkább az, hogy az óriásikat hibázó Gulácsi Péter ott lesz-e a kapuban? Nincs egyszerű helyzetben a kapitány, mert ilyenkor általában valamelyik másik kapus szokott automatikusan bekerülni egy csapatba. Igaz, Megyeri játékban van a Bundesliga 2-ben, de a válogatottban nincs sok tapasztalata, míg a Videotonban védő Kovácsiknak ez lenne az első felnőtt válogatott meccse.

Akárhogy is lesz, ezt a selejtezőt már csak becsületből is be kéne húzni valahogy. Aztán a nagyokat meg nézhetjük majd a nyári világbajnokságon.

Tipp: Dzsudzsák gól & hazai 2.50