A Marseille-nek is keresztbe tesz a Montpellier?


Montpellier 3.40 döntetlen 3.30 Marseille 2.15

Hiába győzte le a PSG novemberben az OM-et, hiába kaptak ki Bielsáék a Monacótól is decemberben, és hiába nem tudtak nyerni idegeben október óta, az évet gyengén záró fővárosi címvédő örülhet, hogy tartja a lépést a bajnokságban így is magabiztosan menetelő Marseille-el. Péntek este viszont az OM-nek azzal a Montpellier-vel kell megküzdenie, amellyel a legutóbbi bajnoki fordulóban a Paris Saint-Germain sem bírt.

Azzal, hogy a gyengén játszó Paris Saint-Germain otthonában döntetlent harcolt ki a Montpellier a tavalyi év utolsó francia bajnoki fordulójában, lehetőséget adott az Olypmique Marseille számára, hogy ellépjen fő riválisától, amivel Marcelo Bielsea emberei éltek is, így két ponttal vezetik a Ligue 1 tabelláját.

A PSG a hétvégén egy 3-0-ás kupameccsel állt bosszút a Montpellier csapatán, és kiesett a kupából az OM is, miután idegenben 3-3 után tizenegyesekkel kikapott a negyedosztályú Grenoble csapatától. Így mindkét klubnak már csak a bajnokságra kell koncentrálnia: a Marseille mehet az aranyéremért, míg a tizedik Montpellier egy jó befejezéssel talán elcsíphet egy nemzetközi kupás helyet.

Rolland Courbis csapata először játszhat saját pályáján azok után, hogy a három hónappal ezelőtti áradásban megsérült a stadion, ez pedig jókora érzelmi pluszt ad majd a Montpellier-nek. A védelem szívébe visszatérhet a Párizsban elért döntetlen alkalmával remekül játszó Abdelhamid El Kaoutari, sőt az első számú kapus, Geoffrey Jourdren kézsérülése is rendbejött. Ráadásul egyedül ők voltak képesek győzni a Marseille otthonában a Ligue 1 idei kiírásában – igaz, ez még augusztusban sikerült nekik, amikor az OM még csak tanulgatta Bielsa rendszerét.

A Marseille-nél ezúttal inkább egy nagy mínuszt találunk, ugyanis Bielsa nem számíthat a jövő hétvégén kezdődő Afrikai Nemzetek Kupájára elutazott André Ayewre és Nicolas N'Koulou-ra. Az argentin edző persze, kíméletlenül rá fogja uszítani a társaságot a Montpellier-re – nemcsak azért, mert minden meccs előtt ezt teszi, hanem mivel a Grenoble elleni bukta után most valószínűleg még a szokásosnál is morcosabb.

Érdekes sakkozás várható a felállásokkal, Bielsa ugyanis attól függően játszik majd három vagy négy védővel, hogy Courbis két vagy három csatáros formációt választ. Viszont az otthon sokkal erősebb hazaiak a természettől visszahódított arénában még akkor is megviccelhetik a vendégeket, ha azok tökéletesen tudnak reagálni a meccs előtti taktikai húzásokra.

Tipp: Montpellier–Marseille döntetlen @ 3.30