Már a döntetlen is bravúr lenne Portugália ellen


Magyarország–Portugália
A magyar válogatott zsinórban négy vereséget követően tudott győzni csütörtök este Lettország ellen. Ez leginkább annak köszönhető, hogy a lett labdarúgás finoman szólva sem most éli virágkorát, plusz Storck revideálta a fiatalításról/megújulásról szóló nézeteit és javarészt azoknak a játékosoknak szavazott bizalmat, akik már bizonyítottak a 2016-os Európa-bajnokságon. A mérkőzés egyes periódusaiban még ennek ellenére is rezgett a léc, elég, ha csak Korhut borzasztó gyenge hazaadására gondolunk, amivel gyakorlatilag kiugratta Freimanis-t és ő megszerezte Lettország szépítő gólját. De említhetnénk még Gulácsi bravúros védéseit is, melyek nélkül „meleg lett volna a pite”.

Nem kell ahhoz különösebb jóstehetség, hogy lássuk: a portugálok ellen jóval nehezebb lesz játszani. Hátul nem lehet megengedni egyetlen hibát sem és abban csak reménykedni tudunk, hogy Storck nem próbál meg újra öt védős rendszert játszatni, ugyanis kint ez nagyon nem jött be. Na, nem mintha ne lenne jó ötlet ez, csak hát a magyar hátvédek meglehetősen ritkán játszanak ilyen szisztémában és ez Lisszabonban nagyon is szembetűnő volt, nem véletlenül lett annak a vége egy sima hármas.

Két újabb hiányzó biztosan lesz nálunk: Szalai Ádám megsérült, míg Bese Barnabás „besárgult” a lettek elleni selejtezőn, úgyhogy nélkülük kell megoldani a feladatot. Az ellenfél részéről João Cancelo hiányzik majd sérülés miatt, az ő helyére Ricardo Pereirát hívták be.

Csütörtökön Portugália könnyedén verte 5-1-re hazai pályán a Feröer-szigeteket. Cristiano Ronaldo mesterhármast szerzett és elég valószínű, hogy az Üllői úton is betalál majd a Real klasszisa. A portugáloknak elég fontos lenne egy budapesti győzelem, hiszen Svájc három ponttal vezeti előttük a csoportot és nyilván nem akarnak még jobban leszakadni tőlük. A svájciak egyébként Lettországban lépnek pályára vasárnap este és a győzelmük borítékolható.

A szorzók alapján még a döntetlenre sincs túl sok esélye a magyar csapatnak 4.75, a győzelem pedig egyenesen csodaszámba menne az oddsmesterek szerint 8.50. Ebben a párharcban még a múltból se nagyon tudunk erőt meríteni, ugyanis Portugáliát még soha nem sikerült legyőznünk, az örökmérleg nyolc vereség és négy döntetlen velük szemben. Mivel a világbajnokságra már nem nagyon van reális esélyünk kijutni, így maximum a tisztes helytállás marad számunkra, amihez lőtt gól/gólok kellenének.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez 2.04