Magyar-német kombó péntekre


Hertha Berlin 2.15, döntetlen 3.40, VfB Stuttgart 3.20
Az előző fordulóban elveszítette veretleneségét a Hertha Berlin, miután kikaptak 2-0-ra Wolfsburgban. Hazai pályán viszont továbbra is veretlen a fővárosi csapat, bár eddig csak két bajnokit játszottak otthon. A Frankfurtot egy hatossal küldték haza, majd a következő berlini meccs alkalmával már csak egygólós győzelemre futotta a Hamburg ellen. A két hazai mérkőzés között ikszeltek Nürnbergben (2-2), három forduló után hét ponttal a hatodik helyen állnak.

Úgy tűnik, hogy jót tett a Stuttgartnak az edzőváltás, mert bár az EL-ből kiestek (a Rijeka ütötte ki őket), de pár nappal később a bajnokságban 6-2-re verték a Hoffenheimet és ezzel megszerezték első győzelmüket a szezonban. A válogatott meccsek miatti szünet alatt még jobban összeállhatott a társaság, így valószínűleg három pontért utaznak majd a svábok Berlinbe. Ugyanakkor 2012 júliusában kapott ki utoljára a Hertha hazai környezetben, szóval nem lesz egyszerű dolguk. Legutóbbi összecsapásuk alkalmával 5-0-ra nyert a Stuttgart, de ez 2012 februárjában történt, most nagy eséllyel jóval szorosabb lesz az eredmény.

Tipp: Döntetlen @ 3.40

Paksi SE 1.70, döntetlen 3.50, Kaposvári Rákóczi 4.50
Nagyon jól indult a szezon a paksiak számára, az első három fordulóban kilenc pontot szereztek. Viszont utána visszaesett a teljesítményük, kikaptak 4-1-re Fehérvárott, majd hazai pályán ikszeltek a Honvéddal (1-1). Legutóbb Győrből távoztak pont nélkül, de még így is az ötödik helyen állnak. A válogatott szünet alatt két Ligakupa meccsen léptek pályára, a Kozármislényt legyőzték (4-2), míg a Videoton ellen 3-3-as döntetlent játszottak.

Továbbra sem lehet sok jót elmondani a Kaposvárról, egy ponttal az utolsó helyen szerénykedik Prukner László csapata. Nyilván nem így tervezték a dolgokat, előbb-utóbb el kellene kezdeniük pontokat gyűjtögetni. Mondjuk ehhez elsősorban védekezésben kéne följavulniuk, mert az elmúlt hat forduló alatt eddig minden meccsen gólt kaptak, néha nem is keveset (összesen 17 kapott gólnál járnak). Bizakodásra adhat okot a somogyiaknak, hogy az elmúlt hetekben mindkét Ligakupa meccsüket 3-0-ra megnyerték, mondjuk a Siófok és a ZTE is alacsonyabb osztályban játszik.

Tipp: Döntetlen @ 3.50

A kombináció eredő szorzója @ 11.90