Magyar Kupa: Szerdán jönnek az elődöntők


Újpest1.32  döntetlen4.50  Békéscsaba9.00
Negyven ponttal áll a második helyen az Újpest a magyar bajnokságban, apró szépséghibája a dolognak, hogy a Fradi 22 pontnyi előnnyel vezeti a tabellát és az egy meccsel kevesebbet játszó MTK-nak is annyi pontja van, mint a liláknak. Tehát ha az Újpest nyerni szeretne valamit idén, az maximum a Magyar Kupa lehet.

Ilyenformán valószínűleg kellően komolyan veszik ezt az elődöntőt a IV. kerültben, bár magyar fociról lévén szó azért ne vegyünk mérget arra, hogy tükörsima hazai győzelmet arat az Újpest szerda délután. Már csak azért sem, mert a Békéscsaba is tud ugyanolyan kellemetlen ellenfél lenni, mint az a Diósgyőr, melyet szombaton igen nagy nehézségek árán, az utolsó percben szerzett Andric találattal vert meg az Újpest.

Otthon egyébként kiváló mérleggel rendelkezik a negyedik kerületi alakulat: ebben a naptári évben öt lejátszott tétmeccsen kétszer ikszeltek és háromszor győztek. A Békéscsaba ellen ráadásul igen jól megy nekik, emberemlékezet óta nem kaptak ki tőlük, ráadásul az MK története során már kétszer is búcsúztatták pont az elődöntőben a viharsarki gárdát.

Az idén sem túl acélos NBI sereghajtója a Békéscsaba és ugyan látszik rajtuk az igyekezet – ami szombaton például a Videoton otthonában kibrusztolt 1-1 képében jött – nem biztos, hogy erőfeszítéseiknek első osztályú tagság lesz a jutalma. Az újpesti odavágón leginkább az lehet majd a céljuk, hogy a visszavágót legyen még értelme megrendezni. Ehhez ellentmondást nem tűrő védekezésre lesz szükség és tekintve, hogy az Újpest otthon sem lő valami sok gólt a meccsein, ezért aligha számíthatunk egy gólzáporos mérkőzésre.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.83


Debrecen3.10  döntetlen3.05  Ferencváros2.30
Sokkoló vereséget szenvedett hétvégén a Debrecen. Szombat délután 3-0-ra nyert a Honvéd a Nagyerdei Stadionban, a vendégek már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést. Ilyen nagyarányú vereséget utoljára a Ferencváros mért rájuk hazai pályán még tavaly augusztusban (szintén 3-0) és most újra az FTC az ellenfél, ami azért aggodalomra adhat okot a cívisvárosban.

A hazaiaknál nincsenek sérültek és eltiltás miatt sem kell senkit nélkülöznie Kondás Elemérnek. A vendégekénél csak a télen igazolt Florian Trinks hiányzik majd, akit a Videoton elleni kupameccsen állítottak ki.

Az NBI szombati fordulójában a Fradi 4-0-ra verte a Puskás Akadémia együttesét az Üllői úton. Ez a fölényes győzelem leginkább annak volt köszönhető, hogy a PAFC játékosai az utolsó húsz percben már teljesen szétestek, a szerda-szombat ritmust nyilvánvalóan nem nekik találták ki. Kérdés, hogy a ferencvárosi játékosok meddig bírják még ezt a meccsterhelést?

Tipp: Vendégcsapat nyer és mindkét csapat gólt szerez @ 5.00