Magyar Kupa: A negyeddöntő odavágóit rendezik


Gyirmót4.00  döntetlen3.25  Újpest1.80
Évek óta a feljutással kacérkodik a Gyirmót így aztán az osztálykülönbség ebben az esetben annyira nem mérvadó. Plusz a keretben jócskán akadnak olyan játékosok, akik már megjárták az első osztályt vagy ha nem is, hát nem biztos, hogy olyan nagyon kilógnának onnan. Az edző pedig Sisa Tibor, aki szintén megélt már pár csatát az NB1-ben is.

A másodosztály kicsit előbb rajtolt, mint az NB1 így a Gyirmót már két tétmeccsen van túl ebben az évben: hazai pályán 0-0-s döntetlent játszottak a szintén feljutásért küzdő Vasassal, majd Balmazújvárosból hozták el a három pontot. Egyébként otthon tavaly október óta veretlen a Gyirmót és amilyen kilátástalan játékot láthattunk pénteken az Újpesttől, egyáltalán nem biztos, hogy szerda este vége szakad ennek a szép sorozatnak.

A tavaszi szezon nyitányán otthon kaptak ki a lilák 2-0-ra a kiesés elől menekülő Pécstől. A hazaiak játékában nem sok pozitívumot lehetett fölfedezni, kérdés, hogy öt nap alatt mennyit lehet ezen változtatni.

Tipp: 1X @ 1.81


Ferencváros1.12  döntetlen7.50  Csákvár12.00
A Fradi sem játszott éppen lehengerlő módon vasárnap, de ez elég volt a három ponthoz a Dunaújváros vendégeként. Igaz, ha nincs Hidvégi borzalmas hibája, talán soha nem lő gólt a Fradi és marad a 0-0.

Thomas Doll, az FTC edzője elmondta, hogy bár ők a meccs esélyesei, de nem szabad alábecsülni a Csákvárt ahol „gyors játékosok vannak”. Nyilván igyekeznek majd minél nagyobb előnyre szert tenni a visszavágó előtt, lehetőleg kapott gól nélkül.

Ez persze nem lesz könnyű, hiszen az NB2-es Csákvárt nem kisebb edzőfejedelem irányítja, mint Bognár György, míg a keretben olyan futballisták vannak, mint például Milinte "tipszmix" Árpád, a Fradiból elküldött Nyilasi Bálint, vagy éppen az egykor a PAFC-ot és a Békéscsabát is erősítő Gajdos Zsolt.

A kiesés elől menekülő Csákvár hétvégén 0-0-s döntetlent játszott Békéscsabán, előtte pedig hazai pályán verte 4-2-re a borzalmas helyzetben lévő Kaposvári Rákóczit. Idegenben utoljára tavaly szeptemberben nyert a Bognár-csapat: egy kazincbarcikai MK meccsen győztek 2-1-re.

Tipp: Gólok 2,5 felett @ 1.39


Videoton1.25  döntetlen5.00  Pécs9.00
Ez a negyeddöntő egyetlen olyan párosítása, ahol két első osztályú csapat kapott helyett. A Videoton Győrben ikszelt a nyitányon, két gólos előnyt engedtek ki kezükből a hazaiak. Pályaválasztóként igen jó mérleggel rendelkezik a Vidi: ősszel kizárólag a Debrecen tudott nyerni náluk.

Újpesti győzelmével el is mozdult a kiesőhelyről a Pécs, ahol láthatóan az ellentmondást nem tűrő védekezésre építenek. Biztos, hogy nem adják majd könnyen a bőrüket most sem és pénteken láthattuk, hogy bármikor képesek találni egy gólt.

Tipp: Gól mindkét félidőben @ 1.52

Eredő odds: 3.82