Magyar Kupa meccsekkel tér vissza a honi pályákra a futball


Békéscsaba1.57  döntetlen3.65  Kozármisleny5.00
Nagy reményekkel vágott neki a Békéscsaba az aktuális szezonnak, ehhez képest a bajnokságban az utolsó helyen áll a gárda, bár mindössze négy pontnyira vannak a bennmaradástól, szóval annyira nem reménytelen a helyzet. Mondhatnánk, hogy majd a kupában vigasztalódik a viharsarki társaság, de egyfelől a legjobb nyolc közé jutást még a „Meg Nem Adott Tizenegyesek Minisztériumában” sem nagyon tartják számon, másrészről meg az NBIII-as Kozármisleny a Békéscsabánál erősebb csapatokat is búcsúztatott már a Magyar Kupa aktuális kiírásában.

Persze erre azonnal jöhet a riposzt, hogy a télen erősítettek a csabaiak, meg még egy törökországi edzőtáborban is részt vettek, ugyanakkor a szlovák másodból érkező csatár, Matus Paukner vagy éppen a régi-új ismerős, Vukasin Polekszics leigazolása nem biztos, hogy garanciát jelent bármire is.

Mielőtt bárki abba a hibába esne, hogy lebecsülje a Kozármisleny igen lelkes alakulatát, nézzük mely csapatokat ejtették ki eddig: Siófok (hosszabbítás után 4-2), Puskás FC (2-0), Diósgyőr (1-0), Honvéd (összesítésben 4-2). Nem lennék most a békéscsabaiak helyében!

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.79


Ferencváros1.60  döntetlen3.65  Videoton5.00
Ha már az előbb szóba kerültek az igazolások, nos, a Fradi sem dobta a lovak közé a gyeplőt ebben a tekintetben. Persze olyan nagy szükségük nem is volt most a vérfrissítésre, hiszen nagyon magabiztosan szerepelnek ebben a szezonban. A bajnokságot igen megnyugtató, tizennyolc pontos előnnyel vezetik, valami egészen durva dolognak kell történnie ahhoz, hogy innen ezt elbukják.

A szinte már kötelező törökországi edzőtábor a zöld-fehéreknél is megvolt, az edzőmeccseken javarészt parádézott a Fradi – ebből azért olyan messzemenő következetéseket nem kell levonni. Egy új érkező azért akad itt is: a 23 éves Florian Trinks csatlakozott a kilencedik kerületi klubhoz, a német középpályás előzőleg a Greuther Fürth, illetve a Werder Bremen futballistája volt. Fontos még, hogy csapat legeredményesebb játékosa, Böde Dániel még mindig sérült, fölépülése viszont a vártnál gyorsabb ütemben halad.

Alighanem sokakban élénken él még az emlék, hogy mennyire katasztrofálisan kezdte a Videoton ezt a szezont. Ennek okaiba most már nem érdemes mélyebben belemenni, de a nyári káosz után Horváth Ferenc vezetésével azóta többé-kevésbé stabilizálódott a helyzet Fehérváron és a harmadik helyen telelt a csapat. Viszont a fantasztikus, nagyszerűen átgondolt játékospolitikájuknak köszönhetően Gyurcsó Ádám és Kleinheisler László távozott a klubtól, majd aztán érkezett a Fradiban teljesen mellőzött Haraszti Zsolt, illetve Tischler Patrik, aki ugye előzőleg az MTK-ban, majd a Puskás Akadémiában varázsolt.

A két együttes legutóbbi öt, egymás elleni tétmeccsét a Ferencváros nyerte, ennek alapján a hazai csapat számít favoritnak. Emellett az is az FTC sikerét vetíti előre, hogy az Üllői úton az esetek döntő többségében a zöld-fehérek viszik a prímet és amióta áll az új stadionjuk, a magyar csapatok közül csak az Újpest tudott náluk nyerni.

Tipp: Hazai, kapott gól nélkül @ 2.90


Újpest1.05  döntetlen11.00  Tiszaújváros16.00
A második helyről várják a lilák a bajnokság folytatását, de előtte a Magyar Kupában kell megoldaniuk a kötelezőt. A tél nem telt eseménytelenül a negyedik kerületben sem, a legfontosabb talán az volt, hogy távozott az Újpest szelfibajnoka, Mbaye Diagne. A liláknál tizenegy gólig jutó futballistát előbb ugyan eltanácsolta a Sporting, de végül aztán összejött neki egy zsíros kínai szerződés. Pótlására Lencse László érkezett, aki ősszel még a PAFC labdarúgója volt és négy bajnoki gólig jutott. Mellette még korábban Lázok János jött a Vasasból, eléggé adja magát a kérdés, hogy mire lesz képes a 31 éves támadó (a Vasasban ősszel egy gólt szerzett).

A Tiszaújváros is az NBIII-ban vitézkedik, csakhogy a Kozármislennyel ellentétben már korántsem egy diadalmenet a szereplésük, ugyanis kiesőhelyen áll a gárda. A kupamenetelésük viszont elég szépre sikerült és többek között az NBI-es Paksot is kiejtették már útközben (4-3 a harmadik fordulóban).

Pár évvel ezelőtt már előfordult, hogy egy alacsonyabb osztályú csapat borsot tört az Újpest orra alá a Magyar Kupában. Még a 2012/13-as kiírásban a Kazincbarcika ejtette ki őket. Persze azóta már rengeteg minden változott, de a szünet utáni első tétmeccsen igen kellemetlen lehet egy olyan ellenfél, mint a Tiszaújváros.

Tipp: Gólok 2,5 felett @ 1.20

Eredő odds: 6.23