Magyar Kupa: Jönnek a visszavágók


Diósgyőr1.35  döntetlen4.50  Cegléd7.00
Elég sovány, 1-0-s előnnyel készülhet a kupavisszavágóra a Diósgyőr. Ennél is nagyobb probléma a csapat számára, hogy még el sem kezdődött igazán a tavaszi szezon, máris gödörben van. Legalábbis a ceglédi kupameccset követően mindkét bajnokiját elveszítette a DVTK: előbb a Mezőkövesd verte őket 3-0-ra, majd múlt szombaton az MTK-tól kaptak ki 3-2-re és ezzel a kiesés szélére sodródott a gárda.

Keddi lapértesülések szerint Miskolcon már keresik Horváth Ferenc edző utódját, de ezt a klub nem kommentálta (szóval valószínűleg igaz). Tehát egy ezer sebből vérző csapat látja vendégül a másodosztályú ellenfelét és ilyen előzmények mellett nem lehet kizárni egy vaskos meglepetést ezen a meccsen.

Igaz ugyan, hogy Cegléden sem világsztárok futballoznak, jelenleg az NBII kiesőhelyen áll az együttes. A bennmaradásra viszont bőven van esélyük, mert a hétvégén kiesési rangadót nyertek a Cigánd ellen, ráadásul idegenben (1-2). Egy tisztes helytállás a vendégek részéről a minimum, de a Diósgyőrt most el lehet kapni és ezt ők is tudják.

Tipp: Gólok 2,5 alatt 2.30


Újpest1.36  döntetlen4.55  Zalaegerszeg6.50
Magabiztosan, 4-1-re nyert az Újpest Zalaegerszegen és ezzel alaposan feladta a leckét az NBII középmezőnyében agonizáló zalaiaknak. A ZTE aligha lesz képes egy ekkora hátrányt ledolgozni már csak azért sem, mert idegenben elég ritkán rúgnak négy gólt, márpedig most ennyit kellene szerezniük és egyet sem kapniuk.

Ez még annak ellenére is nehéz feladat, hogy az Újpest várhatóan kicsit félvállról veszi majd ezt a meccset. Egyrészt a továbbjutásuk szinte biztos, másfelől meg a hétvégén sokkal fontosabb összecsapás vár rájuk, ugyanis Ferencvárost fogadják szombaton.

A lilák egyébként 2-0-ra nyertek az NBI múlt heti fordulójában a Haladás vendégeként. Ez főleg a Videoton ellen mutatott produkciójuk fényében volt meglepő, hiszen a tavaszi szezon első bajnokiján 5-1-re kikaptak a fehérváriaktól.

Tipp: Döntetlen 4.55


Honvéd3.00  döntetlen3.20  Ferencváros2.15
A kispestiek villámrajtot vettek tavasszal és az NBI első két fordulójában hat pontot gyűjtöttek. Előbb az MTK otthonában, majd hazai pályán, a Debrecen ellen győztek piros-feketék és nem kis meglepetésre a Honvéd vezeti jelenleg a magyar bajnokságot. Ugyan a Fradi otthonában rendezett első kupameccsen 2-1-re kikaptak, de ez a hátrány egyáltalán nem ledolgozhatatlan. Sőt, az idegenben lőtt gól miatt joggal bizakodhat a hazai együttes.

Az FTC pont ellentétes utat járt be az elmúlt hetekben. Két, igencsak vérszegény 0-0-s döntetlent játszottak a zöld-fehérek, akiknek láthatóan ötletük sincs arra, hogyan is lehetne gólt szerezni a 90 perc során. Gyakorlatilag értékelhetetlen volt az, amit támadójáték gyanánt produkáltak Debrecenben, majd a Videoton ellen, az Üllői úton. A csapatmorálról pedig erősen árulkodott az a szituáció, amikor szombaton Djuricin és Kleinheisler egymásnak esett még az első félidőben.

A Honvéd van annyira masszív és szervezett csapat, hogy egy gólt simán beszenved valahogy és emellett teljesen lezárják a hátsó területeket az amúgy is csak össze-vissza rohangáló ferencvárosi támadók előtt. Hiába van a vendégeknél az előny, ennek a párharcnak az esélyese most a Honvéd.

Tipp: Hazai 3.00